U ''Gospoji''

ODLIČNI REZULTATI FRANJE TOLJANIĆA Nikad bolja berba, nikad bolji urod, a kako se čini nikad bolja ni žlahtina

Edi Prodan



RIJEKA – Nikad bolja berba, nikad bolji urod, a kako se čini nikad bolja ni žlahtina, bili su to razlozi konferencije za novinare koju je u riječkoj kušaonici “Gospoja” organizirao Franjo Toljanić, jedan od najznačajnijih proizvođača tog cijenjenog vina iz Vrbnika.


– Ove je godine u naš podrum ušlo ukupno 55 vagona žlahtine. Naravno ne samo iz naših nasada nego i od grožđa koje su uzgojili i ubrali naši kooperanti. Ilustracije radi, lanjska berba je bila upola manja, preradili smo naime svega negdje između 26 i 26 vagona, istaknuo je Toljanić.


Druženje s novinarima iskorišteno je i za inauguraciju novog, mladog enologa vinarije Gospoja. Nakon diplome na zagrebačkom Agronomskom fakultetu timu Gospoje pridružio se i mr. Anton Brusić, nećak Franje Toljanića.


– Ponosan sam što sam poslao dio Gospoje, no tek sada mi predstoji pravo učenje i pokazivanje onog što sam naučio, naglasio je Brusić.Istaknuo je Toljanić i odlične rezultate jedinog hrvatskog vinotela koji također posluje u sustavu Gospoje, kao i s činjenicom da su u podrumu čak 70 posto potreba za električnom energijom supstituirali onom dobivenom putem sunčanih kolektora.

Uostalom, svatko tko se želi uvjeriti u kvalitetu njihovog rada može to učiniti na riječkoj Rivi Boduli, posebno četvrtkom od 17 sati kad će na rasporedu biti program “Po poslu”.


Toljanić i Brusić


Toljanić i Brusić