Utrka 'Hahlić za uru'

OBORENI REKORDI Svi sudionici dotrčali do cilja, neki od njih natjecali se bosi

Sanja Gašpert

Za nešto više od pola sata – Nikola Mikulić za 37 minuta i 50 sekundi te Barbara Belušić za 42 minute i 51 sekundu – trčećim su korakom stigli do cilja na nadmorskoj visini od 1097 metara i upisali se u povijest



JELENJE Prvi dani rujna tradicionalno su rezervirani za ljubitelje Grobničkih Alpi. Naime, održan je 6. Hahlić za uru, brdska utrka dužine pet kilometara, s 800 metara uspona, na kojoj se unatoč kiši okupilo pedesetak odvažnih trkača.


Ovogodišnja je utrka posebna jer su oborena oba rekorda. Naime, iako se prije početka utrke smatralo da su rekordi Dejana Ljubasa iz 2012. godine u muškoj kategoriji i Suzane Alberini 2013. godine u ženskoj kategoriji nedostižni današnjim generacijama, dogodilo se upravo suprotno.


Za nešto više od pola sata – Nikola Mikulić za 37 minuta i 50 sekundi te Barbara Belušić za 42 minute i 51 sekundu – trčećim su korakom stigli do cilja na nadmorskoj visini od 1097 metara i upisali se u povijest. Na radost Planinarskog društva Obruč i Općine Jelenje, organizatora i pokrovitelja utrke, svi su sudionici dotrčali na Hahlić.


Hahlić za uru, Hahlić, brdska utrka,


Hahlić za uru, Hahlić, brdska utrka,





Nekolicina je kompletnu dionicu otrčala bosa, što zaista predstavlja kuriozitet. Kako je i najavljeno prije utrke, radi dovođenja značajnih sportskih imena u grobničke krajeve, Općina Jelenje nagradila je s po dvije tisuće kuna obaranje rekorda u muškoj i u ženskoj kategoriji.


Nakon završetka utrke održana je tradicionalna sveta misa koju je predvodio vlč. Tomislav Zečević, koji je i sam planinar i ljubitelj prirode.


– Brdska utrka Hahlić za uru dokaz je da se u najdraži planinarski dom koji se nalazi na Grobničkim Alpama zaista može doći za sat vremena, ubrzanim ili trčećim korakom, istaknuli su organizatori.


Prema konačnim rezultatima, prvo mjesto u muškoj kategoriji osvojio je Nikola Mikulić (37:50), drugo Dino Dorčić (45:27), a treće Vedran Mokorovičić (45:34). U ženskoj kategoriji prva je bila Barbara Belušić (42:51), druga Suzana Alberini (48:41), a treća Sara Velčić (59:58).