Vratile se poplave

OBISTINILE SE “CRVENE” PROGNOZE Rijeku pogodilo olujno nevrijeme uz jaku tuču

Biljana Savić

Snimila Slavka ANIČIĆ

Snimila Slavka ANIČIĆ

Takva se oluja i očekivala jer je danas ujutro po prvi put ove godine izdano upozorenje na najviši, treći stupanj opasnosti od nevremena za dijelove Hrvatske i Slovenije, a upozorenje važi do subote u šest sati ujutro



Rijeku i okolicu je danas popodne pogodilo olujno nevrijeme uz tuču i snažan vjetar.


Cestom na Mlaki tekli su potoci, te su se automobili otežano probijali kroz grad.


Kiša je praktički potopila prometnice i uzrokovala niz prometnih barijera, pa je tako opet nastala poplava u pothodniku na Bulevardu oslobođenja koji je nakratko bio zatvoren za promet.





U Črnomelju u Sloveniji u blizini hrvatske granice tuča veličine teniske loptice uništila je nekoliko automobila, javlja portal Neverin.hr prenoseći informacije sa slovenskog portala Neurje.si.


Osim u Rijeci, tijekom poslijepodneva je došlo do jakog razvoja oblaka i na području Gorskog kotara, južnog dijela Slovenije te karlovačkog područja.



Stradao je i Tower centar Rijeka. No, štete nema, iako je bilo poplavljeno prizemlje ovog trgovačkog centra, koje je vrlo brzo bilo obrisano i opet sigurno za kupce.


Naime, nije riječ o prokišnjavanju, nego je kiša toliko snažno padala, dakako ukoso, pa su senzorna vrata za kupce »pobrkala lončiće« i kupce zamijenila kišom.


»Misleći« da ulaze kupci, a to je bila samo kiša, senzorna su vrata ostala otvorena, što je bilo dovoljno da kiša počne padati u prizemlju Towera.



Takva se oluja i očekivala jer je danas ujutro po prvi put ove godine izdano upozorenje na najviši, treći stupanj opasnosti od nevremena za dijelove Hrvatske i Slovenije, a upozorenje važi do subote u šest sati ujutro.


Izdao ga je ESTOFEX, čija je prognoza, od moguće tri razine, ucrtala razinu tri nad sjevernom Hrvatske.