Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
22. siječnja 2019.
Vratile se poplave

foto/video OBISTINILE SE "CRVENE" PROGNOZE Rijeku pogodilo olujno nevrijeme uz jaku tuču

Snimila Slavka ANIČIĆ
Snimila Slavka ANIČIĆ
Autor: ,
Objavljeno: 8. lipanj 2018. u 16:37 2018-06-08T16:37:00+02:00

Takva se oluja i očekivala jer je danas ujutro po prvi put ove godine izdano upozorenje na najviši, treći stupanj opasnosti od nevremena za dijelove Hrvatske i Slovenije, a upozorenje važi do subote u šest sati ujutro

Rijeku i okolicu je danas popodne pogodilo olujno nevrijeme uz tuču i snažan vjetar.

Cestom na Mlaki tekli su potoci, te su se automobili otežano probijali kroz grad.

Kiša je praktički potopila prometnice i uzrokovala niz prometnih barijera, pa je tako opet nastala poplava u pothodniku na Bulevardu oslobođenja koji je nakratko bio zatvoren za promet.

Tuča veličine teniske loptice pogodila slovenski Črnomelj

U Črnomelju u Sloveniji u blizini hrvatske granice tuča veličine teniske loptice uništila je nekoliko automobila, javlja portal Neverin.hr prenoseći informacije sa slovenskog portala Neurje.si.

Osim u Rijeci, tijekom poslijepodneva je došlo do jakog razvoja oblaka i na području Gorskog kotara, južnog dijela Slovenije te karlovačkog područja.

Stradao je i Tower centar Rijeka. No, štete nema, iako je bilo poplavljeno prizemlje ovog trgovačkog centra, koje je vrlo brzo bilo obrisano i opet sigurno za kupce.

Naime, nije riječ o prokišnjavanju, nego je kiša toliko snažno padala, dakako ukoso, pa su senzorna vrata za kupce »pobrkala lončiće« i kupce zamijenila kišom.

»Misleći« da ulaze kupci, a to je bila samo kiša, senzorna su vrata ostala otvorena, što je bilo dovoljno da kiša počne padati u prizemlju Towera.

Takva se oluja i očekivala jer je danas ujutro po prvi put ove godine izdano upozorenje na najviši, treći stupanj opasnosti od nevremena za dijelove Hrvatske i Slovenije, a upozorenje važi do subote u šest sati ujutro.

Izdao ga je ESTOFEX, čija je prognoza, od moguće tri razine, ucrtala razinu tri nad sjevernom Hrvatske.

20180608_162659_resized

20180608_162703_resized

20180608_162708_resized

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka