Vikend škola poduzetništva u Staroj Sušici

Novi riječki suvenir od ideje do izrade

Biljana Savić

Gost ovogodišnje vikend škole poduzetništva je dr. sc. Sven Maričić, pionir kirurške primjene 3D printera, a procesu osmišljavanja riječkog suvenira pomoći će i Niko Crnčević, mladi riječki produkt dizajner



RIJEKA » I ove će godine u dječjem odmaralištu Dvorac Stara Sušica biti održana vikend-škola poduzetništva, koja je dio programa aktivnosti Kreativno edukativne škole za mlade poduzetnike – KEŠ, i to od 2. do 4. svibnja. Naziv i tema ovogodišnjeg susreta je »KEŠ3D – od antike do visokih tehnologija«.


   Kako je jučer novinarima najavila viša savjetnica Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke Vlasta Linić, polaznici ovogodišnje vikend škole poduzetništva upoznat će se s procesom stvaranja proizvoda te primjenom visokih tehnologija i suvremenih znanja iz produkt dizajna u oblikovanju proizvoda za tržište.


   Gost ovogodišnje vikend škole poduzetništva je dr. sc. Sven Maričić, pionir kirurške primjene 3D printera, organizator radionica RiScience koja je za cilj imala edukaciju i povezivanje stručnjaka iz područja 3D modeliranja i printanja iz različitih dijelova Europe, sudionik Noći istraživača u kojoj je naglasak bio na važnosti znanstvenog istraživanja u svakodnevnom životu i autor slikovnice u nastanku koja ima za cilj približavanje znanost djeci i mladima. Polaznici će doznati kako je uz pomoć novih tehnologija sačuvan brončani lovorov list s antičkog nalazišta unutar gradske jezgre Rijeke te aktivno sudjelovati u osmišljavanju i izradi novog suvenira Grada Rijeke.




   Procesu osmišljavanja suvenira pomoći će i Niko Crnčević, mladi riječki produkt dizajner, koji će polaznicima približiti način oblikovanja novog proizvoda koji je zanimljiv za upotrebu na tržištu. U slobodno će vrijeme biti organizirane zanimljive igre vezane za odabranu temu, poput BallonKEŠ-a, traženja skrivenog blaga u antičkoj škrinji i ostalo.


   Vikend škola poduzetništva se provodi kao dio aktivnosti Programa K.E.Š., a sadrži intenzivni tečaj u kojemu se polaznicima kroz zanimljive i kreativne timske igre u okruženju dvorca Stara Sušica približava svijet poduzetništva. Vikend škola je ujedno i prilika da se učenici šestih i sedmih razreda upoznaju s aktivnostima i načinom rada programa K.E.Š., kako bi se iduće školske godine mogli odlučiti za pohađanje redovnih radionica Programa.


   Cijena Vikenda poduzetništva po učeniku iznosi 254 kune (Puna je cijena 374,00 kune, ali Grad Rijeka subvencionira troškove sa 120 kuna). Sudionici se prijavljuju u Domu mladih Rijeka, uz prijavu trebaju priložiti i motivacijsko pismo, a zbog ograničenog kapaciteta smještaja, bit će primljeno 20 do 30 učenika. Rok za prijavu sudionika je 24. travnja, a informacije o programu i prijavnica za sudjelovanje na Vikendu poduzetništva 2014. mogu se pronaći na web stranicama Doma mladih.