Tomislav Dizdar

Novi načelnik PU: ‘Prioritet u radu istraživanje korupcije i financijskog kriminala’

Slavica Kleva

Najbolji kandidat je ispred vas – Tomislav Dizdar i Ante Gudelj  / snimio S. DRECHSLER

Najbolji kandidat je ispred vas – Tomislav Dizdar i Ante Gudelj / snimio S. DRECHSLER

Tomislav Dizdar je od devedesetih godina u policiji, ima impresivnu ratnu i poratnu karijeru, odlikovan je u ratu i poraću i bogatog je životnog iskustva, istaknuo je pomoćnik glavnog ravnatelja policije Ante Gudelj



 Najbolji kandidat je ispred vas – kazao je jučer pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik sektora kriminalističke policije Ante Gudelj predstavljajući novog-starog načelnika PU primorsko-goranske Tomislava Dizdara.


Kao što znate, krajem srpnja MUP je raspisao natječaj za imenovanje novih načelnika policijskih uprava i slijedeći proceduru svi kandidati, a bilo ih je devet za riječku policijsku upravu, prošli su intervju i pismeno testiranje. Svi su oni prodefilirali kroz povjerenstvo, a na koncu je glavnom ravnatelju policije Nikoli Milinu i ministru MUP-a Davoru Božinoviću predložilo Tomislava Dizdara koji ne samo da je od devedesetih godina u policiji, već ima impresivnu ratnu i poratnu karijeru, odlikovan je u ratu i poraću i bogatog je životnog iskustva. Sve ove odlike uvjereni smo, novo – stari načelnik će staviti u funkciju daljnjeg rada ove policijske uprave, ukratko je rekao Gudelj. U budućem radu, ne samo djelatnika ove policijske uprave, već svih u Hrvatskoj, pomoći će ravnateljstvo policije, otvoreni smo i bit ćemo transparentni s ciljem da napravimo iskorak u Hrvatskoj za dvadeset i prvo stoljeće, čekaju nas ozbiljni poslovi, dodao je Gudelj.



Nakon provedenog postupka po internom oglasu tijekom kojeg je Povjerenstvo provelo testiranje i razgovor sa svim kandidatima koji su ispunjavali uvjete, Izvješće o provedenom postupku s rang listama po pojedinim radnim mjestima dostavljeno je glavnom ravnatelju policije, koji sukladno odredbama Zakona o policiji, ministru unutarnjih poslova predlaže imenovanje načelnika policijskih uprava i to nakon što zatraži mišljenje županijske skupštine. Podsjetimo, dosadašnjim načelnicima policijskih uprava petogodišnji mandat je istekao 19. rujna, a na rješenje o imenovanju kandidati koji nisu izabrani imaju pravo žalbe u roku od 15 dana od dana primitka rješenja.





Uz sigurnost svih građana koja je na prvom mjestu, prioriteti će nam zasigurno biti, uvjeravam vas, otkrivanje korupcije i financijskog kriminala, naglasio je Gudelj pa simboličkim uručenjem rješenja o imenovanju čestitao Dizdaru na izboru ove časne ali i obvezujuće funkcije.


Za mene je ovo imenovanje nastavak rada gdje su stali moji prethodnici, jučer danas i sutra ali s ciljem da napravimo i bolje rezultate. Nitko nije savršen, uvijek ima prostora za uspješniji i kvalitetniji rad pa i rezultate, pa ako nešto dobro odradimo to treba i na adekvatan način prezentirati, kazao je Dizdar. Slažem se s pomoćnikom ravnatelja Gudeljem, naglasak mora biti na policijskim istragama u kojima je riječ o velikim štetama jer je upravo taj segment kriminaliteta uzeo maha. Stoga ćemo nastojati dati akcent na kriminalističkim istraživanjima korupcije i financijskog kriminala jer on postoji, kazao je Dizdar ne zaboravivši spomenuti suradnike s kojima će nastaviti raditi uvjeren da rezultati uvijek mogu biti bolji.


Tomislav Dizdar, ratni zapovjednik legendarnih Ajkula, osim što je započeo rad u policiji devedesetih godina u Trećoj policijskoj postaji na Zametu, obnašao je funkciju načelnika Primorsko-goranske policijske uprave od 2009. do 2012. godine u vrijeme kada je dotadašnji načelnik riječke policije Oliver Grbić imenovan Glavnim ravnateljem policije. Dizdar je jedan od najodlikovanijih policijskih službenika. Nakon Dizdara, načelnicom riječke PU imenovana je Senka Šubat kojoj je petogodišnji mandat istekao prije dva dana.