Povijesni uspjeh

Nove medalje: Prve riječke mažoretkinje treći najbolji seniorski tim u Europi

Portal Novilist.hr



Naime, Prve riječke mažoretkinje osvojile su ekipnu broncu, što ih je plasiralo među top tri seniorska tima u Europi. Osim toga, Petra Linić i Ivana Rakić zaslužile su zlato za svojune formacijsku točku. Kristina Tolj osvojila je osmo mjesto u kategoriji seniorske solo neformacije.


–   Prošlo je nekoliko dana od kada smo se vratile iz Francuske, no još uvijek se sve čini nevjerojatno. Iznimno sam ponosna na našu ekipu i trud koji su uložile. Osobito sam ponosna našu Ivanu i Petru koje su apsolutno briljirale u svojoj kategoriji. Nije jednostavno izaći pred suce i ostati pribran, ali one su nadmašile sva očekivanja, kazala je Eda Kurtović, trenerica pobjedničke ekipe, dodavši kako je europska ekipna medalja ostvarenje sna.


Dvije europske medalje su potvrda kvalitete i truda, a prva ekipna europska medalja je ostvarenje dugogodišnje želje i nagrada za rad riječkih djevojaka koje su ove godine proslavile 20. godišnjicu postojanja.




-   Ova godina je bila iznimno zahtjevna, ali  i uspješna. Sve skupine su osvojile izvrsne plasmane na Državnom prvenstvu, seniorke su se plasirale na Europsko prvenstvo, proslavili smo 20 godina rada s posebno pripremljenim programom i seniorke su se vratile iz Francuske s broncom oko vrata kao treći najjači tim. Više od toga za njih ne mogu poželjeti, kazao je predsjednik Prvih riječkih mažoretkinja, Mike Raukar.


Nakon kratkog predaha, Prve riječke mažoretkinje počinju s radom 3.9., a u tijeku su i  upisi u Prve riječke mažoretkinje i to u četiri dobne skupine, odnosno za djevojčice i djevojke u starosti od 5 do 25 godina. Za sve informacije možete se javiti putem e-maila na adresu [email protected]