Zaraza

Nove današnje brojke: U PGŽ još šest ljudi pozitivno na Covid-19!

Hina



U Primorsko-goranskoj županiji koronavirusom je zaraženo još šest osoba, pa je sada u toj županiji ukupno 24-ero zaraženih, a svi su u dobrog zdravstvenog stanja, doznaje se u nedjelju iz županijskog Stožera Civilne zaštite. Jučer je potvrđeno da je u Primorsko-goranskoj županiji još šest osoba zaraženo novim koronavirusom, od kojih jedna osoba koja ima prebivalište izvan županije.


Do subote je na području županije na novi koronavirus bilo pozitivno ukupno 14 pacijenata. Od njih je jedan pacijent izliječen, jedan je otišao na liječenje u Sisak, dok ih je devetero smješteno u riječku bolnicu, a troje je izolirano u kućnim uvjetima i svi su u dobrom stanju.


Iz Stožera su također izvijestili da je županijski Crveni križ pripremio u Dvorani mladosti na Trsatu prostor za prihvat i izolaciju lakše oboljelih od novog korona virusa, s ukupno 80 ležajeva.




Iz Gradskog društva Crvenog križa Rijeka posudili su kombi za prijevoz i 30 poljskih ležajeva, a iz svog skladišta u Šapjanama dopremili su 50 poljskih ležajeva, 80 kompleta posteljine i 80 deka.


Na parteru dvorane postavljeno je 40 ležajeva, a za svaki ležaj osigurano je 30 četvornih metara prostora. Po 20 ležajeva smješteno je iznad dviju tribina.


Za smještaj i izolaciju lakše oboljelih namijenjeno je i riječko Studentsko naselje “Ivan Goran Kovačić” u naselju Podmurvice.


Rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija izvijestila je u petak studente i javnost da je Ravnateljstvo Civilne zaštite izdalo nalog da se osiguraju svi objekti Studentskog naselja “Ivan Goran Kovačić” za potrebe boravka osoba u karanteni.


Studentsko naselje “Ivan Goran Kovačić” služit će kao dodatni bolnički kapacitet. To naselje u pet objekata ima ukupno 673 kreveta, od kojih 642 kreveta za smještaj redovitih studenata Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci, 16 kreveta za smještaj profesora i ostalog nastavnog osoblja i drugih gostiju Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci te 15 kreveta za smještaj ostalih gostiju.