Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Klub Sušačana

Nova Sušačka Revija o propasti 3. maja, staroj Guvernerovoj palači i riječkoj rock sceni

S prosvjedne šetnje trećemajaca / Foto Vedran Karuza
S prosvjedne šetnje trećemajaca / Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 6. prosinac 2018. u 17:20 2018-12-06T17:20:26+01:00

I ovaj novi dvobroj donosi dvadesetak tema o događanjima i osobama koje se obilježile proteklo razdoblje, među kojima je svakako najaktualnija ona o problemima riječkog brodogradilišta 3. maj, jednog od riječkih simbola, kaže Tamara Morić

RIJEKA U petak u 18 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku bit će održana izborna skupština Kluba Sušačana te, uz prigodan kulturni program u kojem će sudjelovati Dino Đerić Baričević, učenik trećeg razreda Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, biti predstavljen novi dvobroj Sušačke revije – 103/104.

Reviju je novinarima predstavila predsjednica Kluba Sušačana Tamara Morić, koja je kazala kako ovaj dvobroj glasila za kulturu i društvena zbivanja Hrvatskog primorja, kvarnerskih otoka i Gorskog kotara izlazi u godini kada Revija obilježava 25. godišnjicu izlaženja.

- Prvi broj Sušačke revije izašao je 1993. godine, a svih ovih godina kroz nju se predstavljaju razne teme s ovog područja. I ovaj novi dvobroj donosi dvadesetak tema o događanjima i osobama koje se obilježile proteklo razdoblje, među kojima je svakako najaktualnija ona o problemima riječkog brodogradilišta 3. maj, jednog od riječkih simbola.

Tu su i teme o »Ruskom ljetu«, odnosno uspjehu naših nogometaša na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, potonuću hrvatske brodogradnje, turizmu i Rijeci, staroj Guvernerovoj palači, koja je prvotno izgrađena na Jadranskom trgu, izložbi »Ljepota lažnog sjaja« otvorenoj u opatijskom Centru Gervais, kao i analizi riječke rock scene. Čitatelji nove Sušačke revije mogu pročitati i teme o pravednicima među narodima, naselju Škurinje – Iz betona rođeni, 110. godišnjici Victorije iz Sušaka, tragovima ratova 20. stoljeća na groblju Kozala i drugima, kazala je Morić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.