Poslastica

Noći riječkih trgova & plaža: Evo što nas čeka na pozornicama na otvorenom sve do kraja rujna

Alenka Juričić Bukarica

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Na rasporedu su nastupi 4 tenora, Tomislava Bralića i klape Intrade, glazbene i book večeri, likovne radionice, predstave, art kamp...



RIJEKA – Nastupi 4 tenora, Tomislava Bralića i klape Intrade, Jose Butorca, glazbene i book večeri, likovne radionice, predstave, plivački maraton, art kamp… Iako tek treći, iznimno bogat program manifestacije Noći riječkih trgova & plaža, Rijeku će sve do kraja rujna pretvoriti u pozornicu na otvorenom.


Dade se to zaključiti “bacivši oko” na program manifestacije koji su na konferenciji za medije na terasi Hotela Continental predstavili Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Ines Boban Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke, Iva Sušlić, predstavnica organizatora Promocija d.o.o. te Damir Balenović, direktor prodaje i marketinga Jadran hotela d.d. Rijeka.


– Noći riječkih trgova & plaža TZ-a grada Rijeke organizira u suradnji s riječkim ugostiteljima već treću godinu zaredom. Drago nam je da se kroz ovu manifestaciju afirmiraju i neki dijelovi grada koji unatrag nekoliko godina nisu bili toliko prepoznati za ovakva događanja. Osim starog grada i Gradine, tu su i naše plaže u koje iz godine u godinu ulažemo – rekao je Filipović.




Boban Štiglić je pojasnila kako će se događanja odvijati na četiri gradska trga – Trgu Riječke rezolucije, Koblerovom, Pavlinskom i Klobučarićevom trgu, potom je tu i program na Gradini te na plažama Grčevo, Ploče, Bivio i Igralište kod stadiona Kantrida. Ulaz na gotovo sva događanja je besplatan.


Tako će, primjerice, biti besplatan ulaz na koncert Nine Kraljić 30. lipnja na Pavlinskom trgu gdje 20. srpnja nastupaju i Acoustic life band. U prodaji su, pak, ulaznice za koncert 4 tenora koji je na redu 5. srpnja na Trgu Riječke rezolucije i to po cijeni od 120 i 140 kuna.


Na istom trgu će 12. srpnja nastupiti Tomislav Bralić i klapa Intrade, a ulaznice su po 100 i 120 kuna, dok riječku publiku ondje 27. srpnja očekuje nastup Marka Škugora za čiji nastup se ulaznice prodaju po 90 i 110 kuna.


I Jadran hoteli koji su se uključili u manifestaciju glazbenim događanjima pripremili su “poslastice za uši”.


– Tijekom srpnja i kolovoza organiziramo glazbene večeri na Kontu pa će tako srijedom posjetitelji moći guštati u jazz glazbi, a petkom u dobrim, starim evergreenima, najavio je Balenović.


Novost ovogodišnje manifestacije su gastro-ribarske fešte na Gatu Karoline Riječke.


Naime, gastro-ribarske noći održat će se 6. i 19. srpnja te 9. kolovoza te se očekuje prava primorska fešta uz more. Ljetnom programu se priključuje i Pizzerija Lounge Boonker, koja također sprema programe. Očekuje nas i Ljeto u Starom gradu, a tu su i u ovo doba nezaobilazni beach barovi Pajol i Morski prasac.


Četvrtkom na Koblerovom


Nezaobilazna stanica u obilasku grada četvrtkom navečer i ovog će ljeta biti Koblerov trg.


Naime, kao i proteklih godina, svakog četvrtka u suradnji s lokalnim ugostiteljima održavat će se glazbene večeri u kojima su i proteklih godina uživali mnogi.


Program Četvrtkom na Koblerovom počinje 4. srpnja i to nastupom Oridano Gypsy jazz banda.