Odluka NO-a

Neven Klarin imenovan na funkciju savjetnika: Ankica Kruljac nova direktorica Novog lista

Edi Prodan

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić



RIJEKA Odlukom Nadzornog odbora, na sjednici održanoj u ponedjeljak, nova predsjednica Uprave Novog lista postaje dosadašnja izvršna direktorica za poslove financija Ankica Kruljac. Aktualni predsjednik Uprave Neven Klarin imenovan je na funkciju savjetnika za strateške operacije. Klarin će i dalje biti direktor Glasa Istre i Zadarskog lista.


Kruljac na novu funkciju stupa 1. siječnja 2017. godine i to na mandat od pet godina.


Ankica Kruljac je magistrica ekonomije s diplomom Ekonomskog fakulteta u Rijeci, a u dosadašnjoj bogatoj karijeri obnašala je vodeće funkcije u turističkom poduzeću Jadran iz Crikvenice, građevinskoj tvrtki Tiha Šilo kao i u omišaljskom Diokiju odakle je na odgovornu funkciju financijske direktorice Novog lista došla 2008. godine. Najvažniji zadaci koji su postavljeni pred novu predsjednicu Uprave Novog lista su financijska konsolidacija jedne od najznačajnijih hrvatskih medijskih kuća kao i stvaranje preduvjeta za novi investicijski ciklus, u kadrovskom i proizvodnom smislu.

Širi razgovor s Ankicom Kruljac donosimo nakon njezinog stupanja na dužnost u kojem će najvažniji naglasci biti na općem stanju medija u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na tiskane medije i puteve njihove opstojnosti, dakako s posebnim osvrtom na Novi list, ali i druge medijske kuće koje participiraju u njegovom radu.