Srušena

Nestao i posljednji trag nekad moćne tvrtke: Zgrada Elektromaterijala sravnjena sa zemljom

Marinko Glavan

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Na njenom će mjestu, prema planovima investitora, tvrtke Rijeka property, niknuti novi hotelski kompleks s podzemnom garažom i trgom



RIJEKA Nekadašnja upravna zgrada Elektromaterijala na Potoku u cijelosti je srušena, čime je zbrisan praktički i posljednji trag ove nekad moćne riječke tvrtke.


Na njenom će mjestu, prema planovima investitora, tvrtke Rijeka property, niknuti novi hotelski kompleks s podzemnom garažom, trgom na sjevernoj strani i parkom na južnoj, uz ulaz u KBC Rijeka.


Hotel bi, kako je najavio Mladen Zonjić iz tvrtke Obligo koncept koja vodi ovaj projekt, trebao biti dovršen do sredine 2021. godine, a imat će između 150 i 160 soba, dok će podzemna garaža imati kapacitet od najmanje 100 parkirnih mjesta, iako je moguće da se taj kapacitet i udvostruči ako geotehnička ispitivanja pokažu da je moguć iskop dodatne, u cijelosti podzemne etaže.




Hotel će, također je najavio Zonjić, djelovati u sklopu jednog od međunarodnih hotelskih lanaca.



Nova zgrada visinom neće odstupati od okolnih zgrada, a dva najviša kata pritom će biti uvučena u odnosu na donje katove, kako bi se osigurala osunčanost u Cambierievoj te zbog toga neće biti vidljivi s nogostupa uz zgradu.


Navedenom intervencijom doživljaj visine bi se, prema objašnjenju Gradskog odjela za urbanizam, tijekom javne rasprave o izmjenama i dopunama DPU-a, omogućio kao na građevinu od četiri etaže, što je manje od postojećih okolnih zgrada.