Promjena na čelu redakcije

Nenad Hlača v.d. glavnog urednika Novog lista

Darko Pajić

Kako nema poklapanja u planovima razvoja,  došao je trenutak da se zahvalimo dosadašnjem glavnom uredniku Branku Mijiću, kaže Predsjednik Uprave Neven Klarin



RIJEKA Uprava Novog lista odlučila je provesti promjene na čelu redakcije, te je Branko Mijić smijenjen s dužnosti glavnog urednika Novog lista, a za vršitelja dužnosti glavnog urednika imenovan je Nenad Hlača, dugodišnji novinar i urednik Novog lista. Predsjednik Uprave Neven Klarin pojasnio je ukratko motive navedenih kadrovskih promjena i planove za budućnost.


 – Smatram da je uz Upravu i glavni urednik dio menadžmenta koji upravlja  izdavačkom kućom. Ako dođe do razilaženja u stavovima i promišljanjima buduće organizacije rada ta situacija generira i probleme u poslovnom sustavu. Kako nema poklapanja u planovima daljnjeg razvoja, a to se pokazalo u nekim dosadašnjim potezima i planovima na nivou Uprave, došao je trenutak da se zahvalimo dosadašnjem glavnom uredniku Branku Mijiću, koji će i dalje ostati član redakcije i obavljati druge novinarske i uredničke poslove. Nakon dužih konzultacija posao glavnog urednika smo povjerili Nenadu Hlači za kojeg držimo da može provesti ono što smo zacrtali kao svoj plan.

 U prilog tome planiramo ojačati i poziciju ukupnog izdavačkog segmenta Novog lista kao prioritetne aktivnosti u ovom trenutku i to kroz uvođenje dužnosti direktora izdavaštva Novog lista. Najvažniji cilj je reorganizacija i restrukturiranje Novog lista uz posebnu posvećenost razvoju novih projekata, portala, digitalnih platformi, novih izdanja i posebnih projekata, dakle svega onoga što tržište traži od jednog suvremenijeg izdavačkog sustava. Novi glavni urednik je dobio mandat na šest mjeseci da složi najučinkovitiju ekipu svojih suradnika, koji će ispuniti nimalo lagane zadatke. Rezultati poklonjenog povjerenja i prvih poteza će se vidjeti u skoro vrijeme, pa ćemo u skladu s tim donositi daljnje odluke, zaključio je Klarin.