Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 3
Sutra: 12° 12° 3
27. siječnja 2020.
21. međunarodni susret

Neke od oldtimera s riječkog rallyja mlađe generacije nikada nisu ni vidjele

Foto Vedran KARUZA
Foto Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 17. lipanj 2018. u 12:50 2018-06-17T12:50:10+02:00

RIJEKA Održan je 21. međunarodni susret » Oldtimer  Moto rally Rijeka« koji je na Trgu 111. brigade HV-a okupio više od 40 motocikala te njihovih vlasnika otvorenih za razgovor o boljim vremenima za svoja vozila na dva kotača.

– Možemo biti jako zadovoljni kao organizatori ovogodišnjim odazivom, ali i cijelom manifestacijom koja je ispunila naša očekivanja – izjavio je Ivica Mataija, dopredsjednik Oldtimer  klub Rijeka.

Važno je znati kako je za nastup u utrci potrebno bilo ispuniti samo jedan kriterij. Naime, sva vozila trebala su biti najmanje 30 godina stara. Mogla se vidjeti plejada starih BMW-ovih motocikala, kao i nezaobilazne starije modele Kawasakija i Harley Davidsona. Međutim, građani koji su se našli na startu utrke najviše su pažnje poklonili Moto Guzziju, rijetkom motociklu talijanskog proizvođača.

Svoje mjesto na trgu su uspjele naći i dvije Vespe, ali i jedan crveni Tomos koji je probudio maštu kod djece koja vjerojatno već sada sanjaju o tom istom za svoje rođendane. Manifestacija koju organizira OK Rijeka ove godine je natjecatelje vodila kroz grad sve do Čavli gdje su ih čekali posebni ispiti spretnosti i točnosti.

Poslije uspješno obavljenih ispita, vozači su se uputili prema automotodrom u Bakru gdje su uz organizirani zabavni program bile uručene nagrade za najbolje vozače. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.