Sajam RDA u Kölnu

Nastup TZ Kvarnera na najvećoj burzi autobusera: “Počinje turistička 2017.”

P. N.

Sajam RDA / Snimio Marin ANIČIĆ / NL arhiva

Sajam RDA / Snimio Marin ANIČIĆ / NL arhiva

Turistička zajednica Kvarnera ponovno će biti prisutna na ovom sajmu na inicijativu suizlagača, a to su hotelske tvrtke Imperial – Rab, Hoteli Njivice, Jadran – Crikvenica, Hoteli Krk, te putnička agencija Kralj iz Malinske



Iako je turistička sezona u punom jeku, pripreme za sljedeću godinu također traju, a jedna od prvih aktivnosti Turističke zajednice Kvarnera je nastup na zajedničkom štandu Turističke zajednice Kvarnera i gospodarskih subjekata s Kvarnera na najvećoj europskoj burzi organiziranog autobuserskog prometa, odnosno vodećem sajmu za grupna putovanja.


RDA u Kölnu od 1975. godine vodeće je mjesto za susret profesionalaca te se prezentiraju novosti, trendovi, teme i ideje, i sklapaju poslovi. Naime, sajam je namijenjen isključivo profesionalnim posjetiteljima, a cilj je svim suizlagačima, uz održavanje postojećih poslovnih odnosa, pronaći i sklopiti poslove s potencijalnim partnerima.


“Jedan od ovogodišnjih mota susreta je „Face-to- face statt Facebook“ (Licem u lice umjesto Facebook-a). U 2015. godini na RDA je sudjelovalo oko 900 izlagača iz 41 zemlje iz 72 poslovna segmenta na polju autobusnog turističkog prometa. Više od 15.000 profesinalaca i kupaca dolazi na RDA”, piše u priopćenju TZ Kvarnera.


Iz TZ Kvarnera napominju da su u Kölnu prisutni su i predstavnici medija, te je RDA u fokusu interesa. Novost koju su organizatori sajma priredili za 2016. godinu je da se cijela sajamska manifestacija s brojnim popratnim događanjima po prvi put odvija u novim, renoviranim, najmodernijima halama 6 i 9.“To govori da već više od 40 godina postoji potražnja za ovom vrstom putovanja, a za Kvarner je to značajno iz više razloga: Kvarner je najbliža destinacija za dolaske autobusima, bilo da se radi o izboru destinacija na Kvarneru kao krajnjih destinacija, ili se radi o Kvarneru kao dijelu kružnih putovanja koje organiziraju autobuseri, a među najvažnijim razlozima je činjenica da se organizirani autobuserski promet odvija izvan glavne turističke sezone, te tako doprinosi produženju sezone, pa i cjelogodišnjem poslovanju”, piše u priopćenju.Turistička zajednica Kvarnera ponovno će biti prisutna na ovom sajmu na inicijativu suizlagača, a to su hotelske tvrtke Imperial – Rab, Hoteli Njivice, Jadran – Crikvenica, Hoteli Krk, te putnička agencija Kralj iz Malinske. Na posebnom, prepoznatljivom štandu Kvarnera veličine 60 m2 (u hali 9, lokacija C29) održat će se trodnevno predstavljanje Kvarnera kao poželjne, sigurne turističke destinacije s izvrsnom infrastrukturom i ponudom za upravo ovu vrstu turizma.Na Kvarneru su njemački gosti tradicionalno na prvom mjestu po broju ostvarenih noćenja i dolazaka. U 2015. godini gotovo 500.000 Nijemaca boravilo je na Kvarneru, a ostvatili su 3,6 milijuna noćenja, što je čak 30 % od ukupno ostvarenih noćenja na Kvarneru. (U odnosu na prethodnu 2014. godiu, ostvareno je 4% više dolazaka.)