Javna nabava

Nastavlja se uređenje paviljona na Brajdi

Ljiljana Hlača

Unutrašnjost paviljona bit promijenjena / Foto V. KARUZA

Unutrašnjost paviljona bit promijenjena / Foto V. KARUZA

Sa zapadnog dijela pročelja uklonit će se svi naknadno nadograđivani objekti te će se postaviti nadstrešnica prema izvornoj dokumentaciji. U unutrašnjosti paviljona postavit će se nova instalacija (struja, voda), uredit će se sanitarni čvor,  popravit će se i staviti u funkciju teretno dizalo, zamijeniti oštećeni dijelovi



RIJEKA Grad Rijeka nastavlja s uređivanjem paviljona na Brajdi. Naime, u tijeku je javna nabava za odabir izvođača u vezi izvođenja radova na ovoj građevini iz kraja 19. stoljeća, a za realizaciju dijela radova koji čine tzv. II. fazu, kažu u Odjelu gradske uprave za upravljanje imovinom. Do kraja rujna znat će se tko će ove godine izvoditi radove na zapadnom dijelu pročelja paviljona, na katu i prizemlju.


Objekt na Brajdi uređuje se po fazama, a u posljednje tri godine na navedenoj zgradi sanirao se krov, fasada, vanjska stolarija, elektroinstalacija kata s pratećim radovima i pripremni radovi za postavu završnog sloja poda. Samo 2013. godine izdvojeno je milijun i 600 tisuća kuna. Veliki su to izdaci za građevinu čiji je kat još uvijek prazan i koja je i dalje u funkciji prodaje voća i povrća, iako se trendovi kad je riječ o kupnji zelenjave mijenjaju.


– Ovom javnom nabavom traži se izvođač za radove koji će se izvoditi na zapadnom dijelu pročelja ove građevine i u njezinoj unutrašnjosti (kat i prizemlje). Sa zapadnog dijela pročelja paviljona uklonit će se svi naknadno nadograđivani objekti na taj dio (riječ je kafiću, štandovi) te će se postaviti nadstrešnica (kovana konstrukcija) prema izvornoj dokumentaciji. Cilj je povratak na izvornost, očuvati jedinstvenu vrijednost ovog objekta, ali i povećati atraktivnost svih prodajnih prostora, navode u Odjelu.




U unutrašnjosti paviljona postavit će se nova instalacija (struja, voda), na katu paviljona uredit će se sanitarni čvor,  popravit će se i staviti u funkciju teretno dizalo radi bolje komunikacije ljudi i roba te stubište na način da će se svi oštećeni dijelovi zamijeniti novima. Popravit će se i oštećena keramika (na podu i zidu). Za vrijeme radova tržnica će normalno raditi, a investiciju će nadzirati konzervatori. Sa zakupcima koji se uklanjaju sa zapadnog dijela odnose su rješile Tržnice Rijeka, koje upravljaju građevinom.


Ispod nadstrešnice na zapadnom dijelu građevine bit će mjesta za šest kioska, ali oni će se postaviti naknadno. Kisoci će biti opremljeni potrebnom instalacijom a u njima će biti moguća prodaja cvijeća, meda, pekarskih proizvoda. Uređenje istočnog pročelja paviljona, dodatno uređenje prizemlja pa i ribarnice doći će na red naknadno, u sklopu nekih drugih faza. Daljni tempo uređenja diktirat će raspoloživa financijska sredstva, budući da je riječ o milijunskim zahvatima.