Skupština donijela odluku

Nasljednica HDZ-ovog direktora koji je razbio službeni auto KD Kostrene je Sanja Hladnik

Barbara Čalušić

KD preuzima polovinom ožujka – Sonja Hladnik  / Snimio Silvano JEŽINA

KD preuzima polovinom ožujka – Sonja Hladnik / Snimio Silvano JEŽINA

Sonja Hladnik je ovlašteni inženjer građevine, do sada je radila u IGH-u i u Kliničkom bolničkom centru Rijeka



KOSTRENA Sonja Hladnik nova je direktorica Komunalnog društva Kostrena. U drugom krugu izbora za direktora kostrenskog komunalca za nju su glasala četiri člana Skupštine KD-a Kostrena, dok je jedan bio suzdržan.


Na natječaj za direktora KD-a Kostrena prijavilo se 12 kandidata, od čega su u uži krug ušla četiri kandidata – Branko Gržeta, Sonja Hladnik, Olgica Jurković Glažar i Mirjana Padovan Banić.


– Nakon obavljenih razgovora u drugom krugu za izbor direktora KD-a Kostrena, Skupština je donijela odluku da se za direktoricu izabere Sonja Hladnik, inače ovlašteni inženjer građevine. Riječ je o kandidatkinji koja ima iskustva u radu, kako u javnom, tako i realnom sektoru, pa je dosad, primjerice, radila u IGH-u i u Kliničkom bolničkom centru Rijeka. Sonja Hladnik ima i bogato iskustvo u postupcima javne nabave, kao i pripremama za natječaje za europske projekte. Zbog svega navedenog, Skupština je procijenila da je ona najbolja osoba za obavljanje funkcije direktora KD-a Kostrena, kaže kostrenski načelnik i predsjednik Skupštine Dražen Vranić, dodajući kako je Skupština na izboru novog direktora KD-a Kostrena ozbiljno radila, nastojeći dati svim kandidatima mogućnost da se adekvatno predstave.




– Među kandidatima je bio priličan broj ozbiljnih i kvalitetnih kandidata – tvrdi Vranić uz kojeg su za izbor Sonje Hladnik glasali još Dražen Soldan, Vlatko Kajapi i Mario Pavešić. Jedini suzdržan bio je Sanjin Vrkić koji je glasao za Mirjanu Padovan Banić.


– Kao član Skupštine dao sam svoj glas našoj mještanki Mirjani Padovan Banić koja je sukladno mojim kriterijima imala najbolji i konkretan program, ostavila je upečatljiv dojam na razgovorima te je imala jasnu i dugoročnu viziju dajnjeg razvoja i poslovanja KD-a Kostrena, kaže Vrkić.


Hladnik bi vođenje KD-a Kostrena trebala preuzeti polovinom ožujka, a zanimljivo je da je 2015. godine imenovana rukovoditeljicom Službe za opće tehničke poslove u KBC-u Rijeka, istovremeno sa sadašnjim kostrenskim načelnikom koji je tada imenovan pomoćnikom ravnatelja za pravne poslove u KBC-u Rijeka.


Kostrenski komunalac dosad je više puta bio ishodište općinskih afera, a svakako su najpoznatiji »slučaj Marunić« u kojem je zbog nezakonitog otkaza bivša direktorica Mirela Marunić pravdu potražila u Strasbourgu i »slučaj Matić« kada je direktor Tomislav Matić razbio službeni automobil i udaljio se s mjesta nesreće.


Da novu direktoricu u KD-u Kostrena doista očekuju poslovni izazovi, prvenstveno kad se radi o financijskoj stabilnosti društva, dokaz je presuda Visokog trgovačkog suda koji je prošle godine presudio da je KD Kostrena brodogradilištu »Viktor Lenac« pet godina nezakonito naplaćivalo parking na terenu Vodovoda i kanalizacije u Martinšćici. Kostrenski je komunalac ViK-u zbog toga morao isplatiti više od pola milijuna kuna.


Među tužbama koje bi mogle narušiti finacijsku stabilnost KD-a Kostrena svakako je i slučaj bivše direktorice Mirele Marunić koja sudskim putem traži milijunsku odštetu od svog bivšeg poslodavca zbog nezakonitog otkaza.