Zapošljavanje

Naletjeli smo na zanimljiv oglas za posao: Riječka ustanova traži radnika s točno – 28 godina iskustva

P. N.

Ilustracija arhiva NL

Ilustracija arhiva NL

U vrijeme kada svakodnevno netko odlazi putem Irske, Njemačke i drugih europskih država, ostaje nekolicina ljudi koji još uvijek vjeruju u zapošljavanje u Hrvatskoj. Čitajući takve oglase, naletjeli smo na jedan itekako zanimljiv. 



U moru oglasa za posao objavljenih na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje naletjeli smo danas na jedan posebno zanimljiv. Ustanova za srednjoškolsko obrazovanje, osposobljavanje, usavršavanje i ostalo obrazovanje odraslih Educa, sa sjedištem u Rijeci, raspisala je, naime, natječaj za radno mjesto – tajnika / tajnice..


Uvjeti na prvi pogled izgledaju sasvim uobičajeno – od potrebnih znanja i vještina do vrste ugovora. No u oči upada detalj vezan za potrebno radno iskustvo traženog djelatnika. Potrebno je, ni manje ni više, nego točno – 28 godina radnog iskustva. 


Na naš telefonski upit, u Educi su nam potvrdili da nije riječ o tipfeleru već da je podatak objavljen u oglasu zaista i točan. Za radno mjesto tajnice sa srednjom stručnom spremom, potrebno je – 28 godina radnog iskustva.




Natječaj traje do sutra, kada će se vidjeti je li ova ustanova uspjeli naći nekoga tko zadovoljava baš ovako precizan uvjet.