Omiljeno izletište

Nakon rekordne zimske sezone Platak ide dalje. Svi roštilji za Prvi maj već su rezervirani

Sanja Gašpert

Davorin Klobučar i Alen Udovič / Foto: Sergej Drechsler

Davorin Klobučar i Alen Udovič / Foto: Sergej Drechsler

Od 1. svibnja posjetiteljima će biti na raspolaganju deset roštilja i još toliko piknik zona za opuštanje. Sportska rekreacija kreće 26. svibnja, okupljanjem i druženjem dobrovoljnih darivatelja krvi



PLATAK Upravo završena zimska sezona na Platku bila je rekordna, najbolja do sada, jer je Platak u 100 skijaških dana posjetilo 88 tisuća posjetitelja, a prodano je 22 tisuće skijaških karata. Osim posjetitelja iz Hrvatske, među kojima prednjače Riječani, Gorani i Zagrepčani, svakako treba istaknuti sve veći broj slovenskih skijaša. Sezona je počela 2. prosinca prošle, a završila 9. travnja ove godine.


Radilo se gotovo svakodnevno, a svaki utorak i petak kada su to vremenske prilike dopuštale, održavalo se noćno te četvrtkom dnevno-noćno skijanje. Srijedom smo imali studentski skijaški dan s povlaštenim ski-kartama za studente, a posebne pogodnosti imali smo i za Valentinovo i za Dan žena, kazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Malom domu Platak Davorin Klobučar, samostalni stručni suradnik za sport i odnose s javnošću Goranskog sportskog centra d.o.o.


Odbojka na snijegu


Klobučar je dodao kako je na Platku ove godine održano i prvo prvenstvo Hrvatske u odbojci na snijegu, koje je bilo izuzetno dobro posjećeno, a održano je još nekoliko sportskih događanja – skijaško prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste, skijaška prvenstva nekih slovenskih gradova i općina, kao i vojno skijaško natjecanje Hrvatske vojske.




– Platak je posjetila i kineska olimpijska delegacija, a ugostili smo i hrvatske skijaške olimpijce, redom sve članove Ski kluba Rijeka, koji su prve skijaške korake napravili upravo na Platku. Na vrhu Radeševa otvorena je brunarica, kao ugostiteljska kućica s ponudom raznih napitaka, koja je obogatila ponudu i pružila prekrasan pogled na Kvarner.


Sve navedeno doprinosi tome da je Platak postao nacionalni centar sporta i rekreacije, a za sve to trebamo zahvaliti prvenstveno našim posjetiteljima, djelatnicima GSC-a, ugostiteljima, Županijskoj upravi za ceste, a naročito Primorsko-goranskoj županiji koja ulaže velike napore u razvoj Platka, pa tako i u skorašnji veliki projekt sustava zasnježivanja – kazao je Klobučar.



Direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič najavio je prvenstvo Hrvatske u disk golfu, koje će biti održano prvog vikenda u lipnju, u organizaciji Hrvatskog disk golf saveza. Disk golf zasigurno će dati novu dimenziju Platku, posebice kada znamo da je nedavno u Rijeci osnovan disk golf klub, kazao je Udovič, dodajući kako su početkom tjedna počeli radovi na dovšenju trim staze, koji bi trebali biti završeni do kraja svibnja.



Ljeto na Platku


Najavljena je i manifestacija Ljeto na Platku, u sklopu koje 9. lipnja kreće Festival sportske rekreacije, u suradnji sa Savezom sportske rekreacije Sport za sve PGŽ-a, koji će tijekom ljeta posjetiteljima Platka ponuditi šest sportskih manifestacija.


– S piknik-zonom krećemo već 1. svibnja, za kada su već svi roštilji rezervirani. Od 1. svibnja posjetiteljima će biti na raspolaganju deset roštilja i još toliko piknik-zona za opuštanje. Sportska rekreacija kreće 26. svibnja, okupljanjem i druženjem dobrovoljnih darivatelja krvi, koje organizira Crveni križ. Na Platku će se i ove godine družiti umirovljenici Primorsko-goranske županije, a sportske pripreme tradicionalno će imati i mladi boćari Županijskog boćarskog saveza. Tijekom ljetnih vikenda organizirat ćemo panoramske vožnje na Radeševo.


Cijelo vrijeme posjetiteljima će biti na raspolaganju mnoga sportska borilišta – košarkaško, odbojkaško i rukometno igralište, mali nogomet, igralište za badminton, boćalište, tri dječja zabavna parka, mogućnost najma bicikla, vožnja go-kart autićima, kao i biciklističke i planinarske staze – istaknuo je Klobučar.