Ribarnica

Na riječkoj ribarnici dobra ponuda uz visoke cijene: Srdele i inćuni po 30, a zubaci 250 kuna

Ljiljana Hlača

Velike navale nije bilo ni za srdele i inćune / Snimio I. TOMIĆ

Velike navale nije bilo ni za srdele i inćune / Snimio I. TOMIĆ

Danas i sutra očekuju se veće gužve na ribarnici i bolja prodaja. Sitna plava riba je najjeftinija, dok su cijene bijele ribe u rasponu od 60 do čak 250 kuna



Riječka ribarnica na glavnoj tržnici jučer je bila relativno dobro opskrbljena ribom. No, po mišljenju mnogih, prijašnjih godina je bilo znatno bolje i rijetko se događalo da su neki pultovi bili prazni. Prema svemu sudeći za Badnjak se očekuje još bolja ponuda jer Riječani na taj dan tradicionalnu pripremaju riblja jela.


Veća gužva se očekuje danas jer je jučer i kupaca bilo manje no što su prodavačice očekivale. Na naš upit jesu li zadovoljne prodajom decidirano su samo odmahivale glavom dodajući da se nadaju da će danas i sutra ipak biti bolje.


Velike navale nije bilo ni ispred prodajnih pultova koji su nudili sitnu plavu ribu odnosno srdelu i inćun u kojoj će se moći uživati još nekoliko dana. Dijelom je razlog tomu što se ova riba može kupiti i u trgovačkim centrima.




Kilogram srdele odnosno inćuna prodavao se po 30 kuna, a kako saznajemo i za Badnjak će se moći kupiti po istoj cijeni. Ova riba ujedno je jučer bila i najjeftinija roba ako izuzmemo dagnje koje su po 29 kuna na riječkoj ribarnici jer za sve ostalo treba izdvojiti preko 50 kuna. Ponuda uistinu nije za svačiji novčanik. Pa idemo redom: kilogram divljeg brancina je bio 100 kuna, gavuni su koštali 60 kuna, grdobina se nudila za 140 kuna. Toliko je i kilogram romba i tune koja se reže na fete. Uzgojni brancin i orada su po 75 kuna.


Plavica je koštala po 90 kuna, a lijepi primjeri zubaca su bili po 250 kuna. Škampi su bili po 140 kuna, a za 60 kuna jučer su se mogle kupiti kozice, pišmolji, oslići i komadi morskog psa. Izostala je ponuda riječne ribe i hobotnica, dok je ponuda lignji bila rijetka, a za kilogram je trebalo izdvojiti 120 kuna.


Zeleni dio place je bogat povrćem i voćem. Osobito je bogata ponuda blitve koja je po 12 kuna, mladog krumpira koji je 10 kuna, te klementina koja se nudi za 8 ili 10 kuna.