Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
17. listopada 2019.
Sablićevo

Na pećinskoj plaži odigran humanitarni picigin za malog Maura

Foto Silvano Ježina
Foto Silvano Ježina
Autor:
Objavljeno: 25. kolovoz 2018. u 10:10 2018-08-25T10:10:28+02:00

RIJEKA Na plaži Sablićevo jučer su ljudi dobre volje igrali humanitarni picigin na kojem su skupljali donacije za malog Maura Baraka. Sedam ekipa podržalo je ovu akciju uživajući u zabavnom ljetnom sportu na jednoj od najljepših riječkih plaža, sa željom i nadom da će im se ubrzo u tome pridružiti i Mauro.

Naime, dječaku je u četvrtoj godini života dijagnosticiran problem neokoštavanja potkoljenice, što se manifestiralo tako da mu kost u nozi nije zarasla punih 5 godina, a nakon mukotrpnih pregleda i prekobrojnih obilaženja lječnika zaključilo se da mu je potrebno podvrgnuti se novoj, trećoj operaciji u Beču koja košta čak 62 tisuće kuna, koju mu HZZO ne pokriva, tako da se njegovi roditelji moraju snaći sami. Budući da su ih dosadašnja financiranja raznih medicinskih procedura već u potpunosti iscrpila, te Maurovi roditelji trebaju pomoć kako bi njihov sin nastavio život bez bolova, budući da procjenjuju kako će medicinski troškovi i troškovi boravka u inozemstvu dosegnuti čak 120 tisuća kuna. Tu je u priču ušao Sandi Basić, riječki humanitarac koji radi u Crvenom križu u Opatiji mu pomaže da organizira razne akcije prikupljanja pomoći najpotrebnijima.

– Ideja je došla poprilično spontano, kada sam došao tu na Sablićevo naći se s Harisom koji je ovdje otvorio kafić, te smo nabacili picigin. Tada mi je sinulo – možemo probati ovdje organizirati nešto humanitarno! A mali Mauro mi je odmah proletio kroz glavu, već smo uplaćivali nešto za njega i skupljali donacije preko Crvenog križa i znao sam kakva im je situacija pa sam im se javio i to je bilo to. Oni su oduševljeni idejom i pozdravljaju sve ovo te zahvaljuju svim ljudima koji su voljni pomoći im, ispričao nam je Sandi Basić, organizator ovog humanitarnog turnira u piciginu koji ističe i kako je reakcija javnosti bila odlična. Javilo mu se jako puno ekipa koje su željele biti dio ove priče, čak, kako kaže, neke je morao i odbiti jer bi potrajalo predugo. Tako da je ovaj turnir odigralo 7 ekipa: »Opatijski Kukali i Piciginaši«, »Lista za Rijeku«, »Pajol«, »Kekovi Kamovi«, »Ulica«, »Honey Boney« i malonogometni klub »Reful«. Momci iz kluba »Reful«, Dalibor Atalija, Dalibor Sertić, Luka Pajić, Zoran Soldat, Andrea Punisch i Bojan Andrić su uz sudjelovanje na turniru odlučili i darovati malome Mauru loptu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.