Međunardni festival

Na gastrofestivalu WineRI sedamdeset proizvođača vina

Ljiljana Hlača

Foto: Silvano Ježina

Foto: Silvano Ježina



RIJEKA U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka 22. i 23. veljače održat će se prvi Međunarodni eno-gastro festival WineRI 2017. na kojem će se predstaviti 70 proizvođača vina koji će ponuditi više od 300 vrsta vina, kao i proizvođači pršuta i suhomesnatih proizvoda, sira i proizvoda od mlijeka, proizvođači ulja i čokolade, najavili su jučer na konferenciji za novinare organizatori ovog susreta, iz agencije Aha marketing s partnerima.


Uz degustacije u okviru festivala održat će se predavanja i radionice. Jutarnji termini sajma bit će rezervirani za ugostitelje, a popodnevni od 15 do 19 sati za građanstvo.


Kako je naglasio organizator, ovo je prvi put da se sajam ovog tipa održava u Rijeci, a inicijativa dolazi upravo od samih proizvođača vina koji su iskazali interes da se predstave ovom gradu koji je, po njihovom mišljenju, »djevičansko područje«: velikim dijelom i zbog toga što Kvarner bilježi porast dolazaka stranih gostiju te svoju gastroponudu bazira na autohtonim proizvodima.




– Kulturno nasljeđe i snažan gospodarski status plodno su tlo za razvijanje vinske kulture i obogaćivanje života »Dionizijevim svetim kapljicama«, smatraju organizatori. (Lj. H.)Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je dodao da su ovakvi događaji nedostajali na paleti manifestacija koje se održavaju u ovom gradu. Imali smo do sada raznih gastrodogađaja, ali se do sada u našem gradu nije samostalno predstavljalo vino i ulje – rekao je Obersnel.