Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Palumbo grupa većinski vlasnik

Na burzi objavljena nova vlasnička struktura "Lenca": Talijani stekli 81,97 posto dionica

Antonio Palumbo (desno) / Snimio Roni BRMALJ
Antonio Palumbo (desno) / Snimio Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 26. rujan 2018. u 10:10 2018-09-26T10:10:14+02:00

Time su stekli apsolutnu kontrolu nad ovim škverom i sve će odluke moći donositi samostalno, uključujući i one ključne kao što je potencijalno promjena statuta, naziva ili sjedišta tvrtke,  smanjivanje i povećavanje temeljnog kapitala, opoziv članova Nadzornog odbora, spajanje društva...

RIJEKA   Na Burzi je i službeno potvrđeno. Palumbo grupa iz Napulja postala je vlasnik 81,97 posto dionica brodogradilišta »Viktor Lenac«. Time su stekli apsolutnu kontrolu nad ovim škverom i sve će odluke moći donositi samostalno, uključujući i one ključne kao što je potencijalno promjena statuta, naziva ili sjedišta tvrtke,  smanjivanje i povećavanje temeljnog kapitala, opoziv članova Nadzornog odbora, spajanje društva...

Izglasavanjem odluke da će se svih 37 milijuna kuna prošlogodišnje zarade brodogradilišta ostaviti kao zadržana dobit, Talijani su na nedavnoj Glavnoj skupštini »Lenca« objavili da su došli s dobrim namjerama. Ipak, to je ipak njihov prvi, nastupni potez,  hoće li se držati tog »pravca« najbolje će pokazati vrijeme koje slijedi.

Antonio Palumbo u izjavi za naš list rekao je da »Lenac« žele dalje razvijati i učiniti još boljim brodogradilištem. Tome u prilog je i njegova poruka da rezultati kakve je »Lenac« ostvario u 2017. godini, a uistinu je bila riječ o izuzetnoj poslovnoj godini, trebaju postati pravilo, a ne nešto što će se sporadično događati. Palumbo je najavio da zasad nema namjeru mijenjati menadžment u brodogradilištu, koje vode Aljoša Pavelin kao predsjednik uprave  i Sandra Uzelac koja je zadužena za financije.

O apsolutnoj moći novog vlasnika »Lenca« svjedoči i činjenica da Palumbo posredno ima i više od 82 posto udjela s obzirom na to da samo brodogradilište posjeduje gotovo 5 posto vlastitih dionica.

Od »starih« dioničara u škveru u Martinšćici ostali su još jedino riječki Jadroagent s 1,93 posto, CERP s 0,91 posto te drniški R.L.E s 0,63 posto dionica.
N1909BR51

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.