Akcija

Na Svetog Nikolu godišnja članarina Gradske knjižnice Rijeka za sve građane 25 kuna

Portal Novilist.hr

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



RIJEKA Gradska knjižnica Rijeka nastavlja tradiciju prema kojoj gotovo svake godine velikom akcijom motivira na učlanjivanje. Tako se u petak, 6. prosinca, svi od 0 do 100+ godina starosti mogu upisati u Gradsku knjižnicu Rijeka za simboličnih 25 kuna. Upis se može izvršiti u svim odjelima i ograncima Knjižnice.


Središnji odjel Palača Modello, M. Gupca 23


Središnji odjel Filodrammatica, Korzo 28




Dječji odjel Stribor, Trg 128. Brigade HV-a 6


Narodna čitaonica, Korzo 24


Ogranak Trsat, V. Bubnja 1


Ogranak Zamet, Trg riječkih olimpijaca 1


Ogranak Turnić, F. Čandeka 36E


Ogranak Drenova, Brca 8b


Knjižnica Čavle, Čavle 206 (prilagođeno radno vrijeme)


Knjižnica “Vid Omišljanin”, Prikešte 13 (prilagođeno radno vrijeme)


Sve lokacije mogu se odmah početi i koristiti, i to sve s jednom iskaznicom.


– Akcije ovog tipa imaju prvenstveno cilj dodatno skrenuti pažnju na čitalačku kulturu, užitak čitanja, kreativnosti i mogućnosti koje pruža Gradska knjižnica Rijeka. Ujedno, ovog prosinca ovo je i malo slavlje uz 170. godišnjice Narodne čitaonice u kojoj se nalaze i temelji Gradske knjižnice Rijeka te 5. obljetnice rada s 3D printerima i „makers“ paradigmom što označava suvremenije promišljanje knjižnice. Također to je i zahvala svima povodom osvajanja titule Knjižnice godine 2019..


Obitelj u kojoj svatko ima svoju vlastitu iskaznicu – od djeda i bake do malenog brata i sestre ideal su našeg rada i on se može još lakše ostvariti upravo tog petka – četiri iskaznice za četiri člana obitelji bit će samo 100 kuna, poručuju iz Gradske knjižnice Rijeka.