Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. veljače 2020.
Bolnica za žene i djecu

video Na Sušaku niče nova bolnica: Fascinantan pogled iz zraka na projekt koji su sanjale generacije

Foto KBC Rijeka
Foto KBC Rijeka
Autor:
Objavljeno: 3. veljača 2020. u 17:04 2020-02-03T17:04:00+01:00

Očekivani završetak radova i useljenje u nove bolničke prostore dogodit će se za nešto više od dvije godine, odnosno u mjesecu travnju 2022

Radovi na gradilištu nove riječke bolnice za žene i djecu započeli su sredinom mjeseca rujna 2019. godine i upravo su ušli u šesti mjesec izgradnje. KBC Rijeka podijelio je video s fascinantnim pogledom iz zraka na trenutno stanje radova najvažnije investicije u riječku medicinu u ovome stoljeću.

Novi kompleks će objediniti sve bolničke sadržaje trenutno smještene na lokalitetu Kantrida s Klinikom za ginekologiju i porodništvo te novim laboratorijskim prostorima. 

Osim medicinskih sadržaja gradi se i zgrada tehno-ekonomskog bloka kao i parkirališni prostori. Pred očima građana na Sušaku niče nova bolnica i već je izgrađena konstrukcija na nekoliko nivoa u obje glavne građevine - onoj bolnice i onoj tehno-ekonomskog bloka.

Radovi se odvijaju u očekivanim rokovima, a tako bi trebalo biti i dalje obzirom na osigurana kreditna sredstva.

Očekivani završetak radova i useljenje u nove bolničke prostore dogodit će se za nešto više od dvije godine, odnosno u mjesecu travnju 2022.

Ovaj dugoočekivani projekt više je puta proglašen najvećom investicijom u hrvatskom zdravstvu od samostalnosti.

Zgrada bolnice za žene i djecu glavni je dio druge faze izgradnje nove bolnice koja je, sada već prije više od deset godina, započela izgradnjom zgrada dijalize i barokomore na Sušaku u što je tijekom više godina uloženo oko 90 milijuna kuna, dok je za novu bolnicu aktualna Vlada odobrila jamstva za kreditno zaduženje u ukupnom iznosu od 875 milijuna kuna.

Druga faza izgradnje nove bolnice započeta je 2016. godine iskopom građevinske jame te uređenjem novog objedinjenog hitnog prijema. Novi objekt objedinit će u jednoj zgradi kompletnu bolničku pedijatrijsku skrb, Kliniku za pedijatriju i Kliniku za dječju kirurgiju, kao i Kliniku za ginekologiju i porodništvo te sve bolničke laboratorije.

Novi objekt će se prostirati na sveukupno 44 tisuće četvorna metra gdje će biti smješteno 249 kreveta. Uz novu bolničku zgradu, u ovoj će fazi biti sagrađeni popratni sadržaji - termoenergetski blok površine 16 tisuća četvornih metara u kojem će se nalaziti kotlovnica, praonica, bolnička kuhinja, restoran i kafić, tehnička služba i radionice te informatička služba.

Gradit će se višeetažno parkiralište površine 1.532 četvorna metra, a u cijelom novom kompleksu kojem valja pribrojiti i podzemne garaže glavne zgrade s 333 parkirna mjesta za automobile predviđeno je 605 parkirnih mjesta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.