Križanje ulica Tina Ujevića i Dražice

Na Srdočima se gradi srednjetlačni plinovod

Ljiljana Hlača

Radi se na prometnici u dužini od 100 metara / Snimio Silvano JEŽINA

Radi se na prometnici u dužini od 100 metara / Snimio Silvano JEŽINA

Radovi se izvode u duljini od 100 metara. Za vrijeme izvođenja radova promet će biti usporen, a režim prometovanja reguliran odgovarajućom signalizacijom. Moguće su gužve, stoga TD Energo moli za strpljenje, razumijevanje i poštovanje privremene signalizacije



RIJEKA Križanje ulica Tina Ujevića i Dražice na Srdočima, odnosno Martinkovcu do početka travnja će biti u radovima zbog izgradnje srednjetlačnog plinovoda, obavještava TD Energo.


Radovi se izvode u duljini od 100 metara. Za vrijeme izvođenja radova promet će biti usporen, a režim prometovanja reguliran odgovarajućom signalizacijom. Moguće su gužve, stoga TD Energo moli za strpljenje, razumijevanje i poštovanje privremene signalizacije.


– Ukupna vrijednost investicije te prekop prema gradilištu Martinkovac iznosi 140.000 kuna. U radove se ulazi na zahtjev građevinske tvrtke Martinkovac Gradnja koja gradi urbano naselje na tom dijelu, a koja je iskazala interes za priključenje na distribucijski sustav prirodnog plina – ističu u KD-u Energo. Izgradnjom ovog plinovoda stavlja se u funkciju plinovod u dijelu Ulice Tina Ujevića te plinovod koji je izgrađen još 2017. godine.




– Energo kontinuirano ulaže u izgradnju plinovoda i širenje plinske mreže te će, u skladu s mogućnostima, nastaviti investicije u proširenje plinske mreže. Naš sljedeći projekt bit će spajanje Ulice Murini, odnosno Kastva, na postojeću plinsku mrežu u ukupnoj duljini dionice plinovoda od 450 metara. Također se planira i produženje glavnog plinovoda na području Industrijske zone Kukuljanovo – R27 u duljini od približno 250 metara, plan je ovog trgovačkog društva.