Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1n
Sutra: 9° 9° 1n
28. veljače 2020.
Udruga Portić

Na Korzu izložba o tetama i barbama pričalicama: 'I ti možeš uljepšati nečije snove'

Foto Sergej Drechsler
Foto Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 4. listopad 2019. u 23:20 2019-10-04T23:20:13+02:00

RIJEKA - »I ti možeš uljepšati nečije snove« naziv je izložbe otvorene na riječkom Korzu u organizaciji Udruge Portić. Riječ je, naime, o izložbi kojom ova udruga slavi vrijedan jubilej, 10-u godišnjicu provođenja programa »Pripovjedač/ica priča za laku noć« u okviru kojeg tete i barbe pričalice pričanjem priča olakšavaju djeci boravak u Dječjoj bolnici Kantrida.

Maja Opašić, predsjednica Udruge Portić, na otvorenju je istakla zadovoljstvo činjenicom da je Udruga Portić uspjela održati svakodevne posjete bolesnim mališanima u kontinuitetu punih deset godina. No, novi volonteri su i više nego dobrodošli te je Opašić pozvala građane da se uključe u ovu vrijednu priču.

Uključiti se mogu svi građani stariji od 16 godina, u tijeku su prijave, a jedino što je potrebno jest proći trodnevnu edukaciju u Udruzi. Okupljene tete i barbe pričalice na otvorenju je pozdravio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji im je čestitao na prvih deset godina rada Udruge.

Inače, tete i barbe pričalice svoj će deseti rođendan obilježiti i organizacijom velikog humanitarnog koncertom koji će se održati u četvrtak 24. listopada u Centru Zamet, s početkom u 19 sati. Na koncertu će nastupiti brojni glazbenici iz Rijeke, Hrvatske, a i šire, a prihod od prodanih ulaznica namijenjen je onkologiji i hematologiji Dječje bolnice Kantrida.

3945507

3945520

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.