Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
17. listopada 2019.
Ulaganje

NOVI ZAHVATI Proširit će se groblje na Drenovi, KD Kozala ulaže četiri milijuna kuna

Foto Ivica Tomić
Foto Ivica Tomić
Autor:
Objavljeno: 9. lipanj 2018. u 9:53 2018-06-09T09:53:58+02:00

Cijena kompletno uređenih novih grobnih mjesta bit će 37.500 kuna bez PDV-a. Na Drenovi je još neizgrađeno 24 polja

RIJEKA Nastavlja se proširenje grobnih kapaciteta na groblju Drenova pa su tako u tijeku radovi na izgradnji druge spiralne građevine niša i pretinaca na polju G-9 te grobnica na cjelini A u polju G -10, objavljuje KD Kozala, koje skrbi o riječkim grobljima. Riječ je o investiciji teškoj nešto više od četiri milijuna kuna, što je iznos bez PDV-a. Radovi su započeli još krajem siječnja, sada su središnjoj fazi izvođenja, te se planiraju dovršiti u rujnu 2018. godine.

– Grobnice na novoizgrađenoj cjelini A polja G -10 se planiraju stavljati u funkciju postepeno po fazama od listopada 2018. godine, dok se niše i pretinci također planiraju stavljati na tržište u fazama ali tek kada se popune kapaciteti u prvoj već izgrađenoj spiralnoj niši, naveli su u KD Kozala. Cijena kompletno uređenih grobnica će biti 37.500 kuna, također bez PDV -a.

Rijeka nema problema s grobnim mjestima, a Drenova je tek na izgradnji grobova na polju G -10 od ukupno planiranih 34 polja što znači da je još uvijek neizgrađeno 24 polja.

Iz KD Kozala priopćili su i da Komunalno društvo ima novu web stranicu i za sve one koji se žele upoznati s kulturnim spomenicima riječkih groblja i mobilnu aplikaciju za pametne telefone naziva art tour. Nova stranica olakšava komunikaciju s korisnicima, pruža informacije o poduzeću, uslugama, daje savjete u trenutku smrti, a dodana je opcija koja omogućuje pretragu lokacija grobnih mjesta pokojnika, koji su pokopani na jednom od groblja u Rijeci od 2000. godine do danas. Tražilica pokojnika je u testnom razdoblju. Poduzeće još razmišlja na koji će se način svi ukopi obavljeni prije 2000. godine prenijeti u digitalni oblik i na taj način biti dostupni.

Mobilna aplikacija se može preuzeti na ulazu u groblje QR kodom i omogućuje posjetitelju da se upozna s do sada obrađenim spomenicima koji su već prezentirani kroz projekt Tjedan upoznavanja groblja Europe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.