Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 4
Sutra: 4° 4° 4
12. prosinca 2019.
Napredna dijagnostika i liječenje

foto NOVA OPREMA U KBC-u RIJEKA Puštena u rad angiosala vrijedna 8,3 milijuna kuna

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 20. prosinac 2018. u 20:33 2018-12-20T20:33:52+01:00

Uskoro ćemo otvoriti još jednu angiosalu, koja će zamijeniti prvu riječku, za koju više ne postoje ni rezervni dijelovi. U pogledu tehničke opremeljenosti kardiologije u cjelini, bit ćemo među zemljama s najvišim standardom u Europi, istaknuo je državni tajnik Ministarstva zdravstva Željko Plazonić

RIJEKA Na Zavodu za kardiovaskularne bolesti Kliničkog bolničkog centra Rijeka u rad je puštena nova, treća riječka polivalentna angiosala koja će se koristiti za naprednu dijagnostiku i liječenje bolesti srca i krvnih žila. Ministarstvo zdravstva financiralo je medicinsku opremu u vrijednosti 4,8 milijuna kuna bespovratnim EU sredstvima u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost investicije iznosi 8,3 milijuna kuna.

U društvu medicinskih stručnjaka KBC Rijeka, novu angiosalu na Sušaku danas su obišli riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i državni tajnik Ministarstva zdravstva Željko Plazonić koji je najavio nabavu još jedne angiosale za riječku bolnicu koja bi trebala zamijeniti prvu riječku angiosalu koja u ovom trenutku stara dvadesetak godina. Angiosale trebala bi dobiti i opatijska Thalassotherapija i Opća bolnica u Puli.

G2012VK16

Svjetski standardi

– Ova angiosala pridonijet će daljnjem poboljšanju liječenja naših bolesnika kojima je potrebna intervencijska kardiologija. Drago mi je da u ovo blagdansko doba našim građanima možemo pokloniti ovakvu angiosalu poručujući da ćemo kao i dosad biti perjanica ne samo riječkog, nego i hrvatskog zdravstva. Općenito, u kardiologiji u Hrvatskoj možemo reći da smo dosegnuli svjetske nivoe i standarde, a osobno vjerujem da ćemo vrlo brzo imati priliku otvoriti još jednu angiosalu, koja će zamijeniti prvu riječku angiosalu, onu istu koja je toliko dugo u funkciji da za nju ne postoje više rezervni dijelovi. Inače, u okviru europskog programa Koherentnost i kohezija na ovaj ćemo način zamijenti šest angiosala u Hrvatskoj, a uvjeren sam da ćemo i kroz druge oblike financiranja dobiti još dvije angiosale za dvije naše ustanove: Thalassotherapiju u Opatiji te jednu u Općoj bolnici u Puli. U tom pogledu tehničke opremeljenosti kardiologije u cjelini, bit ćemo među zemljama s najvišim standardom u Europi. Hrvatsko kardiološko društvo u to je usmjerilo sve svoje snage te se s kardiologijom danas uistinu možemo ponositi – rekao je Plazonić, inače jedan od utemeljitelja riječke intervencijske kardiologije.

Opširnije u tiskanom izdanju

G2012VK23

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.