Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Rijeka - EPK 2020.

NOVA GRADSKA ATRAKCIJA Japanski arhitekt Fujimoto bi u Rijeci trebao napraviti veliki paviljon

Foto Wikipedia
Foto Wikipedia
Autor:
Objavljeno: 12. ožujak 2019. u 7:51 2019-03-12T07:51:17+01:00

Nastojimo da program bude raznolik - žanrovski, formatom i za različitu ciljanu publiku, da ima europsku, ali i lokalnu relevantnost, te da iza njega ostaju dugoročni rezultati, odnosno ostavština koja će koristiti gradu i građanima i nakon 2020. godine – rekla je Irena Kregar Šegota

RIJEKA Tri do četiri događanja na dan, više od 200 programskih jedinica u godini, dolazak brojnih svjetski relevantnih umjetnika koji će raditi na području Rijeke i Primorsko-goranske županije, među njima i poznati japanski arhitekt Sou Fujimoto, te brojni koncerti, izložbe, predstave i manifestacije – novi su detalji programa projekta Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture otkriveni na sjednici Odbora za kulturu Gradskog vijeća Grada Rijeke održanog s temom EPK-a.

Iako detalji još nisu do kraja poznati, arhitekt Fujimoto bi trebao u Rijeci za 2020. napraviti veliki paviljon koji bi, s obzirom na njegove dosadašnje radove, mogao biti nova kulturno-turistička atrakcija.

Kao što smo već pisali, službeni i potpuni program Rijeke 2020 bit će objavljen u rujnu 2019., a tu je informaciju na sjednici Odbora za kulturu potvrdila i Irena Kregar Šegota, direktorica Sektora za razvoj i strateška partnerstva tvrtke Rijeka 2020 i osoba koja je u projekt riječkog EPK-a uključena od samih početaka.

– Tijekom ožujka i travnja ugovorit će se preostali programi, u svibnju će popis biti definiran te objavljen u rujnu. Nastojimo da program bude raznolik - žanrovski, formatom i za različitu ciljanu publiku, da ima europsku, ali i lokalnu relevantnost, te da iza njega ostaju dugoročni rezultati, odnosno ostavština koja će koristiti gradu i građanima i nakon 2020. godine – rekla je Kregar Šegota.

Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.