Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Kvaliteta

NAJBOLJI MEDOVI Senzorski analitičari ocjenjivali 85 uzoraka iz PGŽ-a: Ovo je godina meda od bagrema

Foto M. Aničić
Foto M. Aničić
Autor:
Objavljeno: 20. listopad 2018. u 20:35 2018-10-20T20:35:00+02:00

RIJEKA Hrvatska udruga senzorskih analitičara meda ocjenjivala je 85 uzoraka meda prijavljenih na 12. Zlatno ulište koje organizira Udruga Biopčela i Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije. Rezultati ocjenjivanja bit će poznati za sedam dana kada kada će se pobjednici predstaviti na smotri »Medenjak 'z Opatije« koja će se održati sljedeći vikend.
Voditelj ocjenjivačkog panela Dražen Lušić pojasnio je da je riječ o vrlo zahtijevnom poslu budući da su primorsko-goranski medovi najbolji na svijetu.

– Obavlja se senzorska analiza nakon što je prethodno odrađena laboratorijska pretraga i to na osnovi organoleptičkih, vizualnih, olfaktivnih i taktilnih elemenata. Za sada možermo samo reći da je ova godina pogodovala bagremima. Ne sumnjamo u kvalitetu svih uzoraka budući da su naši medovi najbolji na svijetu, a najbolji su zahvaljujući znanju i stručnosti pčelara i medara, ali i biološkoj i botaničkoj raznolikosti Primorsko-gorasnke županije. Mi nemamo velike količine, ali imamo kvalitetu koju sve više ljudi cijeni i prepoznaje, pojasnio je Lušić. Dodao je da su dragulji u medarskoj kruni Primorsko-goranske županije kadulja i goranski medun.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze