Vrijeme darivanja

‘Moramo misliti na kupce’: Dobri riječki pekar, umjesto tiskanja kalendara, snizio cijenu kruha

Biljana Savić

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin

Umjesto tiskanja kalendara, odlučio sam sniziti cijenu svih vrsta bijelog kruha sa 7 na 4 kune. Najlakše je dignuti cijene, treba nekad prodati i ispod cijene, kaže vlasnik pekare Arena na Turniću



RIJEKA Riječki pekar Lulezim Qenaj odlučio je da vrijeme darivanja bude siječanj, kad su većini građana novčanici prazni zbog prosinačke blagdanske groznice.


– Umjesto tiskanja kalendara, odlučio sam sniziti cijenu svih vrsta bijelog kruha sa 7 na 4 kune u pekari Arena na Turniću, poručio je Qenaj na društvenim mrežama, ali i na ulazu u njegovu pekaru Arena na Turniću.


Sve vrste bijeloga kruha i sve gramaže, dakle pinčice, okrugli kruh, francuz, blizanci, englez…. do 15. siječnja u ovoj će pekari koštati samo 4 kune. Moglo bi se reći da i pekara ima rasprodaju.




– U ovo doba moramo misliti na svoje kupce, najlakše je dignuti cijene, treba nekad prodati i ispod cijene, kazao nam je Qenaj, a djelatnice nam kažu da su kupci objeručke prihvatili ovu lijepu gestu vlasnika ove riječke pekare.


No, nije mu ovo prvi put. Mi ga podsjećamo da je jedne godine za školsku djecu snizio cijene krafni i bureka, ali ni sam se ne može sjetiti kakva je to točno bila gesta. No, humanitarna je sigurno bila. Ipak, Qenaj se sjetio dana kad je prepolovio cijenu bureka, pa ga je umjesto 12 prodavao po 6 kuna.– Bilo je to kad su nogometnu utakmicu igrale Albanija i Hrvatska, kaže, a prisjeća se i kako je u vrijeme poplava u Slavoniji odnio tamo tisuću štruca kruha.

– Svake godine po nekoliko puta napravim nešto za kupce, uvijek mi na pamet padne neka druga ideja, toga je bilo dosta, pa se ne sjećam više svega, kaže ovaj riječki pekar koji je u najsiromašnijem mjesecu pomogao mnogim Riječanima koji imaju priliku kupovati neizostavnu svakodnevnu namirnicu dva tjedna po približno 42 posto nižoj cijeni nego inače.