Male scene

Monokomedijom “Persone” završavaju se Večeri smijeha i zabave u Čavlima

Sanja Gašpert

Autorskom monokomedijom Ksenije Prohaska »Persone« sljedeće subote, 17. studenoga, završava ciklus koji je čavjanskoj publici ponudio gostujuće predstave malih scena zanimljivih naslova



ČAVLE Ovogodišnje Večeri smijeha i zabave, koje organizira Udruga Livingstone, a suorganizatori su Općina Čavle i Turistička zajednica općine Čavle, završavaju sljedeće subote, 17. studenoga s početkom u 20 sati u Domu kulture Čavle, s autorskom monokomedijom Ksenije Prohaska – »Persone«. Kako piše u najavi, s ovom predstavom Prohaska pokazuje raskoš svog talenta, interpretirajući desetak različitih karaktera, od javnih osoba do ljudi iz svakodnevnog života.


– Predstava »Persone« u potpunosti je autorsko djelo Ksenije Prohaska, splitske glumice koja je s jednakim uspjehom igrala u američkim i domaćim filmovima, kao i na kazališnim daskama diljem zemlje i svijeta. Ona zapravo govori o svom životu, odrastanju, ljudima koje je poznavala i onima s kojima i danas živi. Sve to donosi na pozornicu, na vrlo zabavan i duhovit način. I doista, gotovo svi likovi koje interpretira Ksenija Prohaska jesu obični i neobični ženski likovi, najčešće iz Splita, pa splitski dijalekt i prevladava u predstavi.


Nazvana monolog komedijom, ona se pri kraju sve više preobražava u stand up komediju. Predstava obiluje živim govorom, imitacijama, plesom, glazbom i humorom, piše u najavi predstave, za koju se ulaznice mogu kupiti preko sustava Moje karte.hr ili u TZO-u Čavle po cijeni od 70 kuna u pretprodaji i 80 kuna tri dana prije predstave.




Ovogodišnje Večeri smijeha i zabave čavjanskoj su publici tijekom listopada i studenoga ponudile gostujuće predstave malih scena vrlo zanimljivih naslova, predstave Satiričkog kazališta Kerempuh, Kazališta Moruzgva i Ludens Teatra. Prva je na programu bila predstava Kerempuha »Traži se novi suprug«, a potom je uslijedila premijera u gostima pod nazivom »Brodolomke«, u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Ludens Teatra.


Obje su predstave popunile čavjanski Dom kulture do posljednjeg mjesta i tražila se karta više. Inače, ovo je već četvrta godina za redom kako se u Čavlima organiziraju jesenske predstave te se danas može reći da je ova grobnička općina vrlo ozbiljno pozicionirana na karti malih scena, zahvaljujući i domaćinu i suorganizatorima – Općini Čavle te Turističkoj zajednici općine Čavle. Treba tome pridodati i predstave koje gostuju kroz proljeće te predstave s Festivala pučkog teatra Omišalj Čavle, pa se s pravom može reći kako Čavjanima zasigurno ne nedostaje kazališnih predstava.