Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Visita Iglesia prvi put u Rijeci

Mladi vjernici pohodili sedam riječkih crkava

Snimio Roni BRMALJ
Snimio Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 29. ožujak 2018. u 18:57 2018-03-29T18:57:00+02:00

RIJEKA  U Rijeci je danas, na Veliki četvrtak, prvi put održana pobožnost »Visita Iglesia« – Posjet sedam crkava. Radi se o pobožnosti križnoga puta koju je u 16. stoljeću pokrenuo sv. Filip Neri organiziravši pohod sedam bazilika u Rimu, koje su simbolizirale sedam postaja muke Isusove: od uhićenja i suđenja do raspeća.

Pobožnost je u Rijeci okupila petnaestak mladih, a i bila je organizirana prvenstveno za mlade. Predvodio ju je vlč. Marko Šarić, povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije, a organizirali su je Ured za mlade Riječke nadbiskupije i nadbiskupijsko Vijeće za mlade.

Hodočašće u sedam crkava u gradu počelo je molitvom u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske i trajalo je cijelo poslijepodne.

Slijedile su molitve po pojedinim postajama križnoga puta u crkvi sv. Jeronima, katedrali sv. Vida, crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, crkvi Majke Božje Trsatske, crkvi sv. Ane na Gornjoj Vežici te u crkvi sv. Terezije od Djeteta Isusa na Donjoj Vežici.

Križni put sa sedam postaja, kroz sedam crkava, završio je misnim slavljem koje je u crkvi na Donjoj Vežici predvodio tamošnji župnik vlč. Ivan Šarić.

Kako doznajemo od organizatora, Petre Štokić iz Vijeća za mlade, pobožnost »Visita Iglesia« se u Rimu, ali i drugim dijelovima Italije i svijeta održala sve do danas.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze