Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Jeunes Restaurateurs

foto Mjesto vrhunske gastronomije: Obitelj JRE bogatija za još jedan vrhunski restoran - opatijsku Villu Ariston

Foto Ivica Tomić
Foto Ivica Tomić
Autor:
Objavljeno: 6. veljača 2018. u 22:57 2018-02-06T22:57:00+01:00

Obitelj JRE – Jeunes Restaurateurs – koja se nedavno iz Europe proširila i na niz drugih kontinenata, bogatija je za još jedan vrhunski restoran, opatijsku Villu Ariston. Ugostiteljski objekt koji baštini jako dugu tradiciju, a svoju je renesansu doživio prije četiri godine kad je nakon spektakularnog otvorenja opet postao mjestom vrhunske gastronomije.

Dolazak JRE-a u Villu Ariston okupljenima je predstavila tajnica hrvatskog ogranka udruge Irina Ban, dok je o gastronomskim nakanama govorio chef Robert Benzia koji je nakon umjetničke karijere, uz školovanje na uglednoj talijanskoj kulinarskoj akademiji Boscolo, stigao do toga da restoran čiju kuhinju vodi bude uvršten u JRE sustav. Inače, u Hrvatskoj ima samo 14 JRE restorana, dva su sada na opatijskom području dok ih se više od polovice se nalazi u Istri, a oni jamče vrhunsku gastronomiju, pod stalnom i vrlo strogom kontrolom međunarodnih sudaca. Villa Ariston naglašeno preferira morsku gastronomiju s naglaskom na povezivanju domaćih iskustava i svega onog što se pojavljuje na inovativnoj međunarodnoj sceni, što uostalom i jeste intencija JRE sustava.

Zadovoljstvo uspjehom uvrštenja na prestižnu JRE listu izrazio je i Marco Barbic, poduzetnik iz Milana čije je podrijetlo iz Istre, a koji je 2014. godine odlučio investirati u jedan od najzanimljivijih, pa tako i po položaju na samoj obali, jadranskih restorana kao i direktorica objekta Cyntia Vučaj.

NB0602TI02
Promocija hrane i pića u Villi Ariston / Foto Ivica Tomić

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.