Bivša načelnica

Mirela Marunić sumnja u regularnost izbora u Kostreni

Barbara Čalušić

Foto:Vedran Karuza

Foto:Vedran Karuza

Bit ću odgovorno oporba kao što sam bila odgovoran i nepokolebljiv načelnik. Ukazivat ću beskompromisno na sve nepravilnosti, pogotovo sada kada mi je sve iznutra poznato, rekla je Marunić



KOSTRENA I Mirela Marunić koja je u nedjelju izgubila u utrci za mjesto načelnika Kostrene od svog protukandidata Dražena Vranića sa svega 11 glasova razlike, sumnja u neregularnosti kod prebrojavanja glasova.


– S obzirom na žestinu kampanje koja je uključivala čak i fizičke prijetnje nekim glasačima i vrlo nekorektan odnos prema dijelu mojih suradnika, naših sumještana i kostrenskih poduzetnika, bila sam dužna reagirati i na sumnje dijela mojih birača na moguću neregularnost u prebrojavanju glasova, tim više jer je razlika u svega 11 glasova, a poništeno je 28 listića. Prigovor je proslijeđen Ustavnom sudu i čekam očitovanje – kaže Marunić.


Sada već bivša kostrenska načelnica ističe da je ovo vrijeme promjene koje želi prihvatiti na pravi način. Poručuje da će pomno promatrati sve što se radi u Općini Kostrena i biti odgovorna oporba.




– Bit ću odgovorno oporba kao što sam bila odgovoran i nepokolebljiv načelnik. Ukazivat ću beskompromisno na sve nepravilnosti, pogotovo sada kada mi je sve iznutra poznato. Mnogi me pitaju što ću sada, jednostavno još većim žarom nastavit ću se boriti za projekte koje smo započeli jer je to moja obaveza prema svima koji su me podržavali i glasali za mene – smatra Marunić koja vjeruje da je na izborni rezultat utjecala je i situacija s HNS-om čiji više nije član.


– Više nisam član te stranke kao i većina dosadašnjih članova. Više ne dijelimo iste vrijednosti i ne podržavamo politiku koja se provodi, a koja ne poštuje sve ono što sam pokušala svesti i u moj izborni slogan Volim Kostrenu – zaključuje Marunić. (B. Č.)