Naj mjesto za Tars ekipu

Milord Pub – klub koji obožavaju ljubitelji piva i njihovi ljubimci

Edi Prodan

Foto V Karuza

Foto V Karuza



Kad je zapadni dio Rijeke u pitanju, najvažniji promotor svojevrsne pivske kulture i svega što je s njom povezano svakako je Milord pub smješten na Srdočima. I ne samo kad je u pitanju Rijeka jer tom zanimljivom mjestu – lociranom na području koje je nekad funkcioniralo kao kamionsko parkiralište, a baš to mu i daje širinu, prostranost kao i odvojenost od stambenog naselja što omogućava i znatno duži rad – gravitiraju i susjedne općine Matulji i Viškovo te grad Kastav.


Zapravo Milordu gravitiraju svi oni kojima je na srcu dobra, beskompromisna zabava i pivo kvalitete koja ne poznaje uzmake.


Autorski bandovi


– S Milordom smo krenuli još 2011. godine, a cilj nam je bio stvoriti mjesto na kojem će se spojiti najmanje dvije dobre stvari – kvalitetna glazba i jednako takvo pivo. Cilj nam je bio i širenje kulture konzumacije točenog piva tako da ga u ponudi imamo čak osam vrsta, naglašava nam Zoran Šimić, vlasnik Milorda. Ono što je također bio jedan od ciljeva, širenje kulture dobre glazbe, imao je pogodnost u već spomenutoj činjenici da su nastali te da posluju na teritoriju bivšeg kamionskog terminala.




– Prvotno sam želio da se u Milordu naglasak stavi na jazz, blues i njima slične glazbene izričaje. Naravno, vrata su širom bila otvorena i rock glazbenicima koji su i nailazili na najbolji prijem posjetitelja tako da smo s vremenom izrasli u pravi rock klub, dodaje Šimić.


Foto Vedran karuza


Foto Vedran karuza



Uz gostovanja autorskih bandova, više ili manje poznatih i popularnih, bilo je tu i niz »cover« izvođača. K tome, zatvoreni prostor u kojem se organiziraju nastupi glazbenika ima neveliku površinu, spremnu za prihvat stotinjak ili nešto više posjetitelja. Što se pak tiče općeg broja mjesta, Milord je spreman i za prihvat i 150 pa i više gostiju što ga također čini drugačijim, atipičnim u odnosu na većinu ugostiteljskih mjesta znatno skromnijih gabarita. A ono što je još jedna jako značajna pojedinost da bi neko mjesto bio ugodno za posjetitelje, njegovo je unutarnje i vanjsko uređenje. A Milord je u tome uistinu – unikat.


– Na kažem da će tako ostati zauvijek, ali sada mislim da je ovako ok. Za uređenje interijera zaslužan je Zoran Badurina koji »potpisuje« poveći broj sličnih klubova u Rijeci, a ono iz čega je izrastao daje mu posebitost, totalnu unikatnost naglašava Šimić.


Dogs friendly


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza



Riječ je naime o spoju industrijskih kontejnera koji daju svojevrsni »off« šarm i dojam arhitekture nastale u postindustrijskom dobu. Dizajn interijera je ujednačen, od unutrašnjosti preko terasa sve do sanitarnih prostorija. Nepretenciozno, jasno, postojano.


– Cilj nam je i dalje širiti pivsku kulturu kao i kvalitetnu rock glazbu. Preferiramo hrvatske bandove, dakako da su oni iz Rijeke posebno poželjni, koji imaju kvalitetu izvedbe ili autorske kreativnosti. Povećavat ćemo i ponudu piva, te biti i dalje otvoreni za sve ljubitelje dobre klupske scene. Ono što posebno naglašavam, mi smo i lokal koji je – dogs friendly, otvoren za sve vlasnike koji u naš klub žele dolaziti sa svojim četveronožnim ljubimcima, uostalom, mislimo da bi to morao postati standard i za ostale ugostiteljske objekte u Hrvatskoj, naglašava Šimić, vlasnik koji je u svega nekoliko godina objekt i prostor što su vrlo lako mogli biti prepušteni propadanju, pretvorio u ugodan, kvalitetan i respektabilan klub. Radnim danom otvoren je do 24, petkom i subotom čak do 3 sata čime se također izdiže iz prosjeka, odnosno promeće u klub koji nudi jednako dobru kao i dugotrajnu zabavu.


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza



Šaljite nam fotografije


Fotografirajte se i vaše radove šaljite na mail [email protected], s odgovarajućim hashtagom (npr #milord) ili putem poruke na Facebook stranici Novog lista. Tu su i vrlo precizna pravila: za sudjelovanje je potrebno poslati fotografiju svoje ekipe na kojoj maksimalno smije biti 10 osoba iz nominiranih kafića. Fotografije će se objaviti na FB stranici Novi list, a dobitna ekipa je ona čija fotografija skupi najviše lajkova.