Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Tradicija

Međunarodna izložba pasa CACIB ovog vikenda u Rijeci će ugostiti i neke iznimno rijetke pasmine

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 22. veljača 2018. u 18:21 2018-02-22T18:21:15+01:00

RIJEKA Sportski kinološki klub Rijeka a pod pokroviteljstvom Grada Rijeke ponovno organizira Međunarodnu izložbu pasa CACIB koja će se održati ovog vikenda 24. i 25. veljače u Centru Zamet i na trgu ispred Centra, ako vrijeme dozvoli, najavili su organizatori. Zbog događaja bit će na snazi preregulacija prometa pa će Ulica Bože Vidasa postati na kratko jednosmjerna ulica.
U dva izložbena dana na ovoj riječkoj izložbi prodefilirat će 1.650 pasa, a njih će ocjenjivati istaknuti međunarodni kinološki suci koji za ovu prigodu dolaze iz Velike Britanije, Kanade, Irske, Portugala, Finske, Austrije, Rusije, Italije i Hrvatske. Ovo je prilika da posjetitelji vide i neke rijetke pasmine kojih nije moguće vidjeti na riječkim ulicama poput kangala, peruanskog bezdlakog pasa, azvaka i slično.

Službeno otvorenje izložbe bit će u subotu s početkom u 9.30 sati, a najbolji dio manifestacije za posjetitelje je događaj »Best in show« koji je pripremljen i za subotu i za nedjelju, a koji počinje u 15 sati i u okviru kojeg se bira najljepši pas tog izložbenog dana.
Cijena ulaznice je 10 kuna, a ulaz za djecu je besplatan. Prihod prikupljen od ulaznica odlazi ovog puta Udruzi »Društvo za istraživanje i potporu« a koja se bavi unapređenjem života građana, promociji zdravog načina života, humanosti i solidarnosti a ciljane skupine su djeca i mladi s teškoćama, poremećajima u ponašanju i slično.

– Na izložbi će se predstaviti čak 171 pasmina, što je u odnosu na prošlu godinu čak 116 pasmina više. Izlagači pasa zbog ovog događaja dolaze iz cijelog svijeta - čak iz Indije, Japana te Finske. No, ipak najviše će biti Talijana, zatim su tu domaći vlasnici pasa, ali ima dosta i Francuza, istaknuo je Igor Dokoza, predsjednik Sportskog kinološkog kluba Rijeka, najavljujući događaj.
Ove godine svim posjetiteljima dijelit će se edukativan letak »Budi odgovoran vlasnik pasa« čiji je cilj podizati svijest o načinu postupanja i držanju pasa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.