Riječki karneval

Maske i maškare pozvane na Pašac, Zamet i Vežicu

Bruna Matičić

Vili Stojšić, Ines Boban Štiglić, Irina Vlakić i Ivo Vidotto / Foto  S. DRECHSLER

Vili Stojšić, Ines Boban Štiglić, Irina Vlakić i Ivo Vidotto / Foto S. DRECHSLER

Prema riječima Vilija Stojšića na Pašcu će svakoga petka biti velike fešte uz grupu Fiesta i maškarani tanci. Mesopusna kumpanija Pašac već osamnaestu godinu zaredom organizira ove tance, a maškarice tradicionalno nakon pola noći očekuju besplatne kobasice i kapuz za okrepu, istaknuo je Stojšić



RIJEKA  Maškarani tanci va Pašcu, Pusni tanci u Domu Zamet, Maškarni tanci na Vežici te mnogobrojne ostale programe karnevala 2020. godine najavili su jučer na konferenciji za novinare Vili Stojšić, Irina Vlakić i Ines Boban Štiglić.


Prema riječima Vilija Stojšića na Pašcu će svakoga petka biti velike fešte uz grupu Fiesta i maškarani tanci. Mesopusna kumpanija Pašac već osamnaestu godinu zaredom organizira ove tance, a maškarice tradicionalno nakon pola noći očekuju besplatne kobasice i kapuz za okrepu, istaknuo je Stojšić.


Ines Boban Štiglić, »Alfa i Omega« Riječkog karnevala najavila je zanimljive događaje do kraja karnevalskoga razdoblja. Program je zaista raznovrstan i zadovoljava ukuse svih dobnih skupina te svatko u programu može naći nešto za sebe.




– Petkom odite na Pašac, a subotu ostanite u Rijeci i posjetite pusne tance na Zametu! Već ove subote u 20 sati nastupit će Trio Vox, sljedeće subote u Domu Zamet zabavljat će nas Šajeta i Band, 15. veljače nastupit će Trio Vox, a tance će 22. veljače zaključiti grupa Fiesta, kazala je Boban Štiglić. Uz piće dobrodošlice po izboru, simbolična cijena ulaznice za Dom Zamet iznosi 30 kuna, a za maškare 20 kuna.


Na botelu Marina svakog petka u večernjim satima bit će Maškarana paluba uz Josu Bajoka i Duo Gemini, Grupu Fun i Zorana Papića Pape. U programu su se našli i zanimljivi događaji za one najmlađe, jer ipak oni su budućnost Riječkog karnevala. Male maškarice zabavljat će se svake nedjelje na botelu Marina od 16 do 18 sati na Plesu pod maskama, a ove subote organizira se i 5. humanitarni dječji maskenbal čiji će se prihod donirati u humanitarne svrhe. Također, u nedjelju se u Domu Zamet organizira Dječja reduta s početkom u 16.30 sati, a u organizaciji Tower Centra Rijeka održat će se Izbor princa i princeze koji će 8. veljače predvoditi Dječju karnevalsku povorku.


Uz brojne maškarane plesnjake Boban Štiglić najavila je i operu »Tosca« te »Malog princa« koji se održavaju u sklopu Kazališnog vrtuljka u HNK-u Ivana pl. Zajca. Sutra, u HKD-u na Sušaku u sklopu Dana smijeha u karnevalu građani će moći pogledati predstavu Ja tata! u izvedbi Exit Teatra iz Zagreba.


Irina Vlakić iz Maškarane skupine Vežički kampaneli najavila je Maškarane tance i grupu Aurora u Domu Željka Marča koji će se održati ove subote s početkom u 20 sati.


– Kao i prošle godine očekujemo dobar odaziv i pozivamo svih da se pridruže i naš dom napune veselim maskama – kazala je.Konferenciji se pridružio Ivo Vidotto, predsjednik Savjeta darivatelja krvi Crvenog križa Rijeka koji već nekoliko godina unatrag organizira akcije dobrovoljnog darivanja krvi upravo za vrijeme karnevala. Ivo Vidotto sve je pozvao da učine dobro djelo.

– Posebno nam je drago kada maškarane skupine dođu u Dom Crvenog križa i izgube pola sata svoga vremena, ali učine veliku stvar za one kojima je ta krv potrebna! Akcija se održava u ponedjeljak, u Domu Crvenog križa na Pećinama od 15 do 18 sati, a pozvane su sve maškarane grupe i ostali građani da se priključe i u veseloj atmosferi učine humani čin.