Pravda

Maškarin nakon bitke duge 13 godina: ”Agonija je pri kraju, konačno ću si moći organizirati život”

Slavica Kleva

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Ako me pitate je li mi pravosuđe okrenulo leđa u odnosu na to što je protiv doktora Branka Popovića došlo do zastare, nemam što reći, više sam fokusiran na svoj život, ne želim se time zamarati – kazao nam je



Nepravomoćnom presudom na Općinskom sudu u Rijeci Miroslavu Maškarinu s Raba pripada oko dva milijuna kuna odštete za imovinsku štetu, čime je završen izdvojeni dio postupka za odštetu, koji je bio vraćen na ponovno suđenje.


»Miroslavu Maškarinu Republika Hrvatska i Klinički bolnički centar u Rijeci imaju solidarno isplatiti s osnova imovinske štete dva milijuna kuna (2.003.383,18 kuna), kazala je sutkinja građanskog odjela Katarina Bajčić Ivančević u postupku koji je okončan nakon gotovo trinaest godina.


Te 2006. godine tada 21-godišnji Miroslav Maškarin s Raba podvrgnut je rutinskoj operaciji slijepog crijeva u KBC-u Rijeka. Operativni zahvat okončan je amputacijom lijeve potkoljenice. Mladić je proveo dugo vremena na odjelu intenzivne njege, ali istodobno i započeo pravnu bitku ne samo protiv odgovornih za njegovo zdravstveno stanje nego i za odštetu.




Ukoliko Županijski sud potvrdi presudu bit će to jedna od najvećih isplaćenih imovinskih naknada u našoj zemlji, ako se pribroje zatezne kamate koje u ovom konkretnom slučaju nisu male.


Upitali smo Maškarina za prve dojmove nakon čitanja presude.


– Ukratko, zadovoljan, agonija je pri kraju, konačno ću si organizirati život. Pitate me odakle mi snaga s obzirom na to da ovo traje trinaest godina? Očekivao sam pravdu, a i psihički sam jak.


Ako me pitate je li mi pravosuđe okrenulo leđa u odnosu na to što je protiv doktora Branka Popovića došlo do zastare, nemam što reći, više sam fokusiran na svoj život, ne želim se time zamarati – kazao nam je vidno uzbuđeni Maškarin.