Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 25° 1
Sutra: 18° 19° 12
21. svibnja 2018.
Zimske radosti

Maškarani Platak u subotu točno u podne

Foto: Roni Brmalj
Foto: Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 2. veljača 2017. u 10:07 2017-02-02T10:07:45+01:00

Maškarani Platak, jedinstvena manifestacija koja spaja snijeg i maškare, bit će održana u subotu, 4. veljače, s početkom u 12 sati pod dobro poznatim geslom »ki kako more i umi«. Tim su povodom predstavnici organizatora – Turistička zajednica općine Čavle i Općina Čavle, jučer održali konferenciju za novinare, na kojoj je istaknuto kako će jedna od najstarijih pratećih manifestacija Riječkog karnevala biti održana sedamnaestu godinu za redom.

– Maškare na snijegu nesvakidašnji su prizor, ali zato itekako zabavan i duhovit. Čime će nas ove godine iznenaditi i razveseliti maškare na snijegu ostaje za vidjeti. Okupljanje počinje u 10 sati, a natjecanje maškaranih grupa, pojedinaca i parova točno u podne, na dijelu staze Pribeniš 1, odnosno ispod Velikog doma.

U slučaju lošeg vremena manifestacija će se ipak održati, ali u tom slučaju u prizemlju novouređenog Velikog doma, uz animacijske igre, ples, kuhano vino i zabavu te glazbu Tria Nevera, kazao je direktor Turističkog ureda TZ Općine Čavle Ivan Salamon, dodajući kako je, zasada, za manifestaciju već prijavljeno 150 maškara. U međuvremenu slijedi priprema kuhanog vina, maneštre i dobre zabave, u čemu su financijsku pomoć pružili Općina Čavle i Primorsko-goranska županija, dok su pomoć u organizaciji pružili volonteri iz DVD-a Čavle, Goranskog sportskog centra, HGSS-a, udruga Grobnički dondolaši i Palentar te Ženskog društva Grobnišćica.

Zamjenica načelnika Općine Čavle, Ivana Cvitan Polić, kazala je kako je Maškarani Platak dio manifestacije Maškarani centar Grobnik, u sklopu kojega se subotom ponovno organiziraju maškarane zabave u čavjanskom Domu kulture, koje su odlično posjećene.

– Na ovogodišnji Maškarani Platak prvi put nam dolaze Munski zvončari, a nakon dužeg vremena pridružuju nam se i Halubajski zvončari. Također, u sklopu Maškaranog centra Grobnik, u nedjelju u podne iz Čavala starta smotra zvončara »Grobnišćina zvoni«, u organizaciji Grobničkih dondolaša, koja će ove godine okupiti osam zvončarskih grupa, kazala je Cvitan Polić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka