Povorka

Maškarani Pehin okupio 400 sudionika iz Rijeke, Kostrene i Studene

Alenka Juričić Bukarica

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Drago nan je da nas je i ovo leto poslužilo vreme. Va oveg 29 let, ča organiziramo povorku, saki put nan je svetilo sunce! Magar jutro bil daž, otkrila je Jasna Džido, tajnica udruge Pehinarski feštari



Deset grupa maškara i zvončara okupilo se danas u Pehlinu gdje je točno u podne krenula  povorka Maškarani Pehin.


Maškarani Pehin / Snimio Damir ŠKOMRLJ


Maškarani Pehin / Snimio Damir ŠKOMRLJ



Manifestacija je okupila oko 400 sudionika s područja Rijeke, Kostrene, Studene, koji su u podne krenuli su s okretišta “sedmice”, uz vesele zvuke prave “pusne muziki” prošli kroz mjesto te stigli do Doma.




Ondje je, kao i svake godine održano malo predstavljanje svake grupe te grand finale povorke.  


Maškarani Pehin / Snimio Damir ŠKOMRLJ


Maškarani Pehin / Snimio Damir ŠKOMRLJ



– Drago nan je da nas je i ovo leto poslužilo vreme. Va oveg 29 let, ča organiziramo povorku, saki put nan je svetilo sunce! Magar jutro bil daž, otkrila je Jasna Džido, tajnica udruge Pehinarski feštari. 


Inače, Pehinari su i ove godine izabrali kraljicu i kralja čija je dužnost bila biti pravi domaćini i dočekivati goste kako i priliči okrunjenim glavama.


Ove godine tu su dužnost imali Nicoll Bezjak i Kristian Džido. Kraljica i kralj Maškaranog Pehina s ponosom su istakli kako su gostima osigurali i prekrasno sunčano vrijeme te zaželjeli da svi i nagodinu, kada se slavi 30. obljetnica povorke, stignu u što većem broju.