Riječki karneval

Maškarana veljača u Rijeci počinje s dva velika događanja

Andrej Petrak

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

Na snowboard natjecanju u subotu na Gatu Karoline Riječke, nastupit će 20-ak sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Srbije i Nizozemske, a održat će se i prvo dječje natjecanje, koncert u Palachu te filmski festival amatera



RIJEKA Početak maškarane veljače obilježit će dva najveća sportska događanja na Karnevalu, Carnival Snowboard Session i Maškarani autorally Pariz-Bakar, izbor princa i princeze u Toweru te mnoštvo ostalih maškaranih programa, najavljeno je na novoj konferenciji za novinare Riječkog karnevala.


Dječje natjecanje


Jedinstveno gradsko snowboard natjecanje uz samo more, Carnival Snowboard Session, bit će održano ove subote od 13.30 sati na Gatu Karoline Riječke, uz dvadesetak sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije Njemačke, Srbije i Nizozemske, poručio je Miodrag Toskić iz Snowboard kluba Nine. Finale će biti održano oko 18.30 sati, a prije toga odvijat će se prvo dječje natjecanje. Na Gatu će cijeli dan nastupati DJ-i, a program potom od 21 sat seli u Palach, gdje će nastupiti Kiša metaka, Ličo & Palačinka Saondsystem i Reinkarnacija.


Karte za koncert moguće je kupiti po cijeni od 35 kuna u pretprodaji u Dallas Music Shopu, dok će na ulazu stajati 45 kuna. Dan ranije u Filodrammatici bit će održano drugo izdanje Snowboard Film Festivala s amaterskim snowboard videoklipovima.




Ove nedjelje u Tower centru bit će održan novi izbor za princa i princezu Riječkog karnevala. Broj prijava ograničen je na njih 30, a otvorene su na webu Tower centra, a zainteresirani se mogu prijaviti na broj telefona 403-815. Program će početi u 16.30 sati na četvrtom katu, u dječjoj igraonici Happy land, rekao je Saša Brusić iz Tower centra Rijeka. Voditelji izbora bit će Mario Battifiaca i Davor Jurkotić.


Neuništivi Pariz-Bakar


Start 26. maškaranog autorallyja Pariz-Bakar bit će 11. veljače u 10.05 sati s riječkog Pariza, najavio je Tomislav Šepić iz Autokluba Rijeka. Kolona od šezdesetak maškaranih automobila prvo stajanje imat će oko 10.30 sati na Korzu, nakon čega će krenuti prema Kostreni, Bakru, Čavlima, Škrljevu, Kostreni i cilju u Bakru.


Ines Boban Stiglić iz Turističke zajednice grada Rijeke predstavila je ostale programe što će se odvijati u sljedeća dva tjedna. Svakog petka u Domu Pašac su maškarani tanci. Ove subote budi se Export Delta i postaje vikend centar karnevalskih zabava sa Zagrebačkom pivovarom, a prvi će nastupiti Jole. Najmlađi imaju svoje maškarane dane 3. veljače u MO Podvežica i 4. veljače u Zabavnom parku Zvrk. Karnevalske grupe darivat će krv 6. veljače u Domu Crvenog križa.