Jelenje

Marčelja: “Najvažnije je obnoviti školu i zdravstvenu ustanovu”

Sanja Gašpert

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

Završni skup PGS-a Jelenje održan je u dvorani Doma kulture u Dražicama, gdje se okupljenima obratio kandidat za načelnika Općine Jelenje Robert Marčelja, koji se osvrnuo na motiv svoje kandidature, odnosno, kako je kazao, »katastrofalno vođenje Općine u proteklom razdoblju, koje su obilježili sukobi bivšeg načelnika s mještanima i udrugama, pražnjenje općinskog proračuna, neispunjenje predizbornih obećanja te na kraju i odlazak s funkcije, čime se Općina našla bez čelnika, osiromašena i vraćena unazad«



JELENJE Završni skup PGS-a Jelenje održan je u dvorani Doma kulture u Dražicama, gdje se okupljenima obratio kandidat za načelnika Općine Jelenje Robert Marčelja, koji se osvrnuo na motiv svoje kandidature, odnosno, kako je kazao, »katastrofalno vođenje Općine u proteklom razdoblju, koje su obilježili sukobi bivšeg načelnika s mještanima i udrugama, pražnjenje općinskog proračuna, neispunjenje predizbornih obećanja te na kraju i odlazak s funkcije, čime se Općina našla bez čelnika, osiromašena i vraćena unazad«.


– Kao što znate, situacija u Općini Jelenje trenutno nije bajna. Sigurno nas čeka nimalo lagan zadatak kako bi Općinu vratili na pravi put, kroz povećanje proračunskih prihoda. To nam je prioritet. Ne želimo podjele među ljudima. Svima treba dati priliku, a naročito mlađoj populaciji, kazao je Marčelja.


Dodao je kako će PGS posebnu pažnju posvetiti javnim potrebama u obrazovanju i sportu te dobroj komunikaciji s udrugama, raditi na informatizaciji Općine i obogaćivanju rekreativnih sadržaja.




Kandidat za njegova zamjenika, Dino Piljić, istaknuo je kako su najvažniji projekti PGS-ovog programa oni vezani za infrastrukturu, obnovu škole i zdravstvene ustanove te ostali komunalni radovi kojima bi se poboljšala kvaliteta života svih mještana.


Nakon predstavljanja kandidata s liste, skupu su se obratili i čelnici stranke, pa je tako predsjednik PGS-a Darijo Vasilić kazao kako mještani sada imaju priliku odabrati nove ljude kao temelj za bolji i ljepši život.


– Najvažnija je sloga, jedinstvo i atmosfera. Koliko je toga bilo u proteklom razdoblju? Ne baš puno. Bilo je sukoba, animoziteta, manjka komunikacije. Općina Jelenje ima potencijal da bude mjesto ugodno za život i to može s ovim ljudima kao temeljem, rekao je Vasilić.


Nekadašnji načelnik Općine Jelenje i predsjednik PGS-a Jelenje Branko Juretić izrazio je zadovoljstvo novim ljudima u jelenskom PGS-u i nadu da će se s njima Općina Jelenje vratiti na put kojim je nekada koračala te kako će se popraviti šteta nastala u prethodnom razdoblju.


– Ljudi su htjeli promjene na bolje. Promjene su dobili, a je li im bilo bolje, to oni sami znaju. Ono što PGS može obećati svojim mještanima je suradnja s udrugama, komunikacija s mještanima te početak napretka, kazao je Juretić.