Dobrodošlica

Mali kruzer ”Berlin” otvorio sezonu dolazaka turističkih brodova u Rijeku

Tihana Tomičić

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA – Opet su prišli naši turisti, Džo, Hans, Đovani, isto k’o i lani – još jedan kruzer pristao je danas u Rijeku, a radi se o njemačkom brodu »Berlin« dužine 139 metara i maksimalnog kapaciteta 412 putnika. Brod plovi na 7-dnevnoj ruti Venecija-Genova-Nica, i proći će cijeli Jadran i Tirensko more, a u Rijeci se zadržao od 10 ujutro do 16.30 sati popodne.


Turisti su i ovoga puta dočekani dobrodošlicom u organizaciji Turističke zajednice, no, mora se priznati, dok su Korzo i Riva treštali u ritmu manifestacije »Homo si teć«, ovi su vremešni turisti više u kategoriji »homo si leć«, stoga je malo koji od onih s kojima smo razgovarali bio spreman za neke poludnevne izlete koje bi se stiglo odraditi tijekom boravka u Rijeci.



Ipak, jedan takav par ipak smo našli:




– Bio sam u Rijeci već ranije, prije 15 godina, i vrlo mi se svidjela, i sad smo napravili đir po gradu, ali evo upravo čekamo taksi jer želimo vidjeti i Opatiju. Znamo da ona slovi za »austrijsku rivijeru«, da je takva arhitektura i povijest, pa bismo je rado vidjeli, kazali su nam Hans i Maria Huber, koji sa svojih 60-ak godina svakako spadaju u mlađu populaciju na brodu »Berlin«.