Trg Svete Barbare

Mali buvljak: Djeca kupovala i razmjenjivala stare igračke

Biljana Savić

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Djecu je uveseljavao i klaun, a zabavno je bilo i na radionici hulahopa



RIJEKA Neuobičajeno veselo i neuobičajemo puno djece i odraslih ispunilo je danas inače poprilično pust riječki Trg Svete Barbare. Oživjela ga je i djecu i odrasle na njega dovela Građanska inicijativa Urbani separe, organiziravši je Mali Buvljak za kupnju i razmjenu starih igračaka te za predblagdansko druženje na otvorenom, sa snažnom ekološkom i socijalnom potkom.


Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ



Također, na istom mjestu i u isto vrijeme »Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture« predstavila je Brickzine – pilot izdanje online časopisa o kulturi, umjetnosti i stvaralaštvu namijenjenog djeci i roditeljima.




Riječ je o digitalnom izdanju časopisa koji će svoje prvo tiskano izdanje doživjeti iduće godine, kao aktivnost programskog pravca Dječja kuća Europske prijestolnice kulture.


Njegov urednički tim čine kreativci iz Gradske knjižnice Rijeka, Art-kina, Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Muzeja moderne i suvremene umjetnost i Vijeća mladih Benčić, uz podršku Rijeke 2020 i vanjskih suradnika.


Malom Buvljaku i promociji Brickzinea pridružio se i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, a cjelokupni današnji program na Trgu Svete Barbare uključivao je i akciju crtanja božićnih motiva te igrališta »iz snova«, bojanje Brickzine motiva te pisanje pisama »Obi Mrazu« kojemu su povjerili što u gradu nedostaje za ugodniji dječji život.


Djecu je uveseljavao i klaun, a zabavno je bilo i na radionici hulahopa.