Hotel Continental

Majstori roštilja nadohvat ruke: U Rijeci još tri dana traju Dani Skadarlije

Biljana Savić

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

U Tri šešira sam već 40 godina, tamo ću i umrijeti na stojećki. Imam oko sokolovo i brze noge, ništa ne može da mi promakne, uvjerava nas iskusni bard ugostiteljstva Dragan Dragić



RIJEKA Već danima i večerima prepun je restoran hotela Continental u Rijeci. Tu je diskretna starogradska glazba, ali glavnu funkciju imaju šef kuhinje poznatog beogradskog restorana »Tri šešira« Saša Kovač i živopisni šef tog restorana Dragan Dragić. Dragić je skoro cijeli svoj radni vijek proveo kao voditelj i šef sale ovog poznatog beogradskog restorana, pa je nedavno otišao u neki drugi u istoj ulici, ali vlasnik »Tri šešira« vratio ga je natrag, jer bez njega ne može.


– I tako sam ja u »Tri šešira« već četrdeset godina i tamo ću da umrem na stojećki. Ja sam vam najopasniji čovek što se tiče rada na Skadarliji, imam dobru memoriju, oko sokolovo i brze noge, ništa ne može da mi promakne i nitko ne može da mi utekne. I ovdje sam došao da imam sve pod kontrolom kako bi sve prošlo u najboljem redu, kazao nam je Dragić dok je jednim okom pazio na rad konobara, također iz ekipe »Tri šešira«. Dane Skadarlije u Rijeci organizirali su Jadran hoteli u suradnji sa Županijskom gospodarskom komorom Rijeka. Ova gastro manifestacija trajat će do 21. listopada.


– Ovo je super projekt, kaže nam glavni kuhar Saša, kojemu pomažu kuhari hotela Continental. »Žao mi je jedino što ovdje ne mogu roštiljati meso na ugljenu, već moram na električnom roštilju, a to nikakako nije isto, kaže nam Saša. Prvi put je u Rijeci i čudi se velikom broju jednosmjernih ulica, i pustim gradom nakon pola noći.




– Kad sam u nedjelju htio izaći nakon posla oko ponoći, nisam imao gdje. Sve je zatvoreno. U Beogradu noćni život tek tad počinje, veli Saša. Na terasi restorana Continental susreli smo i legendarnog Stevu Karapandžu. Sudjelovao je kao savjetnik u sastavljanju menija za ovu manifestaciju.


– Ne jedem danas, jer sam prije nekoliko dana stigao Iz Ukrajine gdje sam bio sudac na tamošnjem svjetskom sajmu gastronomije. Nabacio sam koji kilogram, pa se sad štedim, kazao nam je Karapandža.B. SAVIĆ