Otvorenje

MEDICINSKI FAKULTET Ljetna škola CSI: Ubojstvo žena najokrutniji oblik nasilja

Slavica Kleva

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

RIJEKA – »Budi glas žrtve, nasilje, prevencija«, naslov je treće po redu Ljetne škole CSI koja je  otvorena na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Ljetna škola CSI kao i do sada, prati aktualni trenutak društvene stvarnosti. Organizator škole, Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na čelu s voditeljem prof. dr. Draženom Cuculićem, okupio je niz eminentnih stručnjaka iz svih društvenih sfera angažiranih na prevenciji, suzbijanju i procesuiranju velikog društvenog zla, nasilja u obitelji.Otvaranje škole pozdravio je dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. Tomislav Rukavina, izrazivši zadovoljstvo punom predavaonicom i što su se u obradi te značajne društvene teme pridružili stručnjaci s Pravnog fakulteta, riječke policije, DORH-a, a posebno studenti Pravnog i Medicinskog fakulteta.

Organizator i voditelj škole prof. dr. Dražen Cuculić zapitao se što napraviti za bolju budućnost naše djece i njihove djece kad govorimo o svim aspektima nasilja u obitelji, naglasivši da je cilj ovogodišnje Škole povezati sve stručne aspekte, od kaznenopravnog, represivnog do pravosudnog.


Stoga nema sumnje, prvo predavanje koje je održala izv. prof. dr. Marissabell Škorić sa Zavoda za kaznene znanosti riječkog Pravnog fakulteta »Obiteljsko nasilje-kaznenopravni aspekt« izazvalo je veliku pozornost i nagrađeno velikim pljeskom.