DUUDI nudi u zakup

Loš odaziv: Od 18 poslovnih prostora u Rijeci samo dva našla zakupca

Ljiljana Hlača

Arhiva NL

Arhiva NL

Uređenje prostora u Ulici Milana Smokvine Tvrdog 1 koji je dugo vremena bio prazan, a često i na meti vandala, je u tijeku, traje gotovo cijelo ljeto, a otvorenje je najavljeno za listopad



Od 18 poslovnih prostora u Rijeci, koje je Državni ured za upravljanje imovinom (DUUDI) ponudio u zakup na javnom natječaju u veljači, samo su dva našla zakupce. To je poslovni prostor u Ulici Milana Smokvine Tvrdoga 1 (najveći ponuđen na natječaju), poznatiji i kao bivši »Arsen«, a još puno prije i Lesnina, te poslovni prostor na Ludvetovom Bregu 18 (bivši Breg), površine 16,56 četvornih metara koji je u zakup uzela tvrtka RI-PORT. Doduše, i za tri poslovna prostora u Primorskoj ulici na Zametu već je bio potpisan ugovor o zakupu, ali je stomatološki studio iz Rijeke naknadno odustao od tog prostora.


Uređenje prostora u Ulici Milana Smokvine Tvrdog 1 koji je dugo vremena bio prazan, a često i na meti vandala, je u tijeku, traje gotovo cijelo ljeto, a otvorenje je najavljeno za listopad. Prostor će biti u funkciji opremanja poslovnih i stambenih interijera (kompletna usluga od projekta pa do konačnog rješenja), pružat će mogućnost prezentacije mladim dizajnerima odnosno arhitektima, ali i mogućnost izlaganja umjetničkih radova. Prodavat će se i dizajnerska oprema za dom i slično, saznajemo od zakupca koji ne želi da mu se ime još pojavi u medijma.


– Još nismo najavili odlazak vlasniku prostora u kojem se sada nalazimo i smatramo da ne bi bilo korektno da to sazna iz medija, navode u tvrtki, ističući da je prostor bio toliko devastirani da su na kraju htjeli od svega toga odustati.




Iz DUUDI-ja dodaju da se trenutno izvode radovi na sanaciji stropne konstrukcije kao i saniranje prodora vode u podrumski dio zgrade, jer je prilikom primopredaje nekretnine utvrđeno da u podrumskom hodniku ima vode te su uočena neka druga oštećenja, s obzirom na starost zgrade. Izlicitirana mjesečna zakupnina za ovaj prostor je 8.408 kuna.


Trenutačno su u tijeku javni pozivi za najam stanova u gradu Zagrebu i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, kao i javni poziv za zakup poslovnih prostora na području grada Zagreba s rokom dostave ponuda do 3. rujna 2015. Poslovni prostori za zakup s područja Rijeke koji nisu pronašli svoje zakupce na javnom natječaju u veljači, ponovno će se naći na jednom od sljedećih natječaja koji se objavljuju u pravilu svaka dva mjeseca, objavljuju u DUUDI-ju.