Sport i rekreacija

»Ljetno lice Platka« obogatit će ovogodišnju Bartoju

Sanja Gašpert

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Zainteresirani se mogu prijaviti i za turnir u boćanju na novouređenom boćalištu te šahu koji će se održati u Malom domu na Platku



PLATAK – Nakon Vertikalnog i Panoramskog lica Platka u lipnju, manifestacija Ljetno lice Platka, koja se održava treću godinu zaredom, 24. kolovoza ove će godine obogatiti program Bartoje, a organizator je Društvo sportske rekreacije Kvarner. U sportskom dijelu programa, koji je već svima poznat po zanimljivim rekreativnim turnirima u malom nogometu, odbojci na pijesku, košarci 3v3 te od prošle godine i disc golfu, ove godine zainteresirani se mogu prijaviti i za turnir u boćanju na novouređenom boćalištu te šahu koji će se održati u Malom domu na Platku.


– Ako se ne želite natjecati, a zanima vas krajolik Platka, preporučamo da uzmete bicikl i prijaviti se na jedan od dva bike đira koje će voditi profesionalni biciklisti. Za rekreativce tu je laganija i manje naporna tura, a za one u boljoj formi imamo sportski đir. Za sve sudionike osiguran je ručak i druženje u lounge zoni pod krošnjama u blizini parkinga, ističu organizatori.


Platak nije samo za sportaše, već i za sve ostale velike i male ljubitelje prirode, pa tako posjetitelje očekuje Fun zona, iza Info kućice na parkingu, u kojoj program počinje od 10 sati. U suradnji s brojnim udrugama organizirana je sportska radionica za djecu, Igre bez granica, u kojoj je prošle godine sudjelovalo stotinjak djece, zatim prezentacijski sportovi slack-line i spikeball, koji su zainteresirali sve uzraste, kao i edukativna škola spelologije i penjanja i atraktivni dječji zip line za koji se čekalo u redu.




– Međutim, Fun zona će otkriti i sasvim nove aktivnosti. U goste nam stiže parkour radionica u koja će vas naučiti kako se služiti prostorom oko nas da bi naše kretanje bilo što efikasnije. Parkourom se može baviti svatko, i svatko u njemu može napredovati, bez obzira na godine i predznanje, prethodnu fizičku spremu ili motoričke sposobnosti. Po prvi put imat ćemo i pravi mini cirkuski show, a sami ćete moći izraditi i ponijeti kući žonglersku lopticu te naučiti ili barem saznati kako se žonglira, vozi monocikl i hoda na štulama. U suradnji s Koordinacijskom radnom skupinom za zaštitu životinja PGŽ-a, organiziran je pseći kutak, kao i posjet ekipe iz Skloništa za nezbrinute životinje Lič i Crikvenica, ističu organizatori, najavljujući i adrenalinski tobogan koji pruža mogućnost osjeta privremenog bestežinskog stanja i super brzo i adrenalinsko spuštanje. Opuštanje i domaranje bit će moguće u Kutku za opuštajući trenutak.