Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 4
Sutra: 11° 11° 4
7. prosinca 2019.
Novi-stari predsjednik

Lista za Rijeku održala izbornu Skupštinu: Nastavak borbe za riječke interese

Lista za Rijeku održala izbornu Skupštinu: Nastavak borbe za riječke interese
Lista za Rijeku održala izbornu Skupštinu: Nastavak borbe za riječke interese
Autor:
Objavljeno: 20. prosinac 2018. u 20:15 2018-12-20T20:15:52+01:00

 

Lista za Rijeku je večeras održala izbornu Skupštinu na kojoj je izabran predsjednik i 8 članova predsjedništva stranke. Na novi mandat od 4 godine članovi su izabrali dosadašnjeg predsjednika stranke Danka Švorinića s 53 glasa, a u predsjedništvo ulaze: Sandi Basić (53 glasa), Laura Marchig (51 glas), Henriet Bilandžić (51 glas), Filip Jakovac (46 glasa), Zvonimir Gržeta (46 glasa), Livio Defranza (43 glasa) i Darko Cvitković (36 glasova).

Novi-stari predsjednik Liste za Rijeku obratio se članovima skupštine zahvalivši im na povjerenju i doprinosu rezultatima prema kojima je stranka postala treća politička snaga u gradu Rijeci.

 - U posljednje dvije godine djelovali smo u izrazito složenim političkim okolnostima u gradu, a rezultati posljednjih mjesnih izbora, na kojima smo dobili 12 posto glasova, pokazuju da smo donosili ispravne odluke u interesu naših sugrađana. Lista za Rijeku će i u novom mandatu vodstva zadržati programske prioritete po kojima nas građani prepoznaju i boriti se za bolje obrazovanje, poticanje izvrsnosti i poduzetništva, zaštitu riječkog identiteta i slabije zaštićenih skupina, istaknuo je Švorinić.

 - Lista za Rijeku će se nastaviti boriti za vrijednosti suživota, tolerancije i društvo različitosti u Rijeci i na Kvarneru, a nasuprot nacionalizmu i populističkim pokretima koji su nabujali u Hrvatskoj ali i ostatku Europe. Jedina smo politička opcija u gradu kojoj je na prvom mjesti Rijeka i riječki identitet. Nastaviti ćemo biti glas Riječana i boriti se za riječke interese, a protiv centralizacije i onih koji od Rijeke žele napraviti potok, rekao je predsjednik Liste za Rijeku najavivši da od ove skupštine stranka započinje s pripremama za iduće lokalne izbore na kojima se želi pozicionirati kao stožerna regionalna gradska opcija ali i oslonac svima onima koji su izgubili povjerenje u tradicionalne nacionalne stranke centra i lijevog centra.

 - U taj posao ulazimo kadrovski ojačani s obzirom na velik rast stranačkog članstva u zadnjih nekoliko mjeseci, a u iduće 4 godine planiramo tranziciju u kojoj će vođenje stranke postepeno preuzeti mlađa generacija članova što će biti najvidljivije na kandidacijskim listama za iduće lokalne izbore. Rijeka treba jaku regionalnu stranku. To je u interesu i Rijeke i Riječana i zbog toga sam uvjeren da vrijeme Liste za Rijeku tek dolazi, zaključio je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.